Lediga jobb

Vi söker en VD till Skellefteå Science City

Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och Skellefteå står i fokus för Europas gröna omställning med en av Europas största industrietableringar. 

Vi söker en VD till Skellefteå Science City

Som VD för Skellefteå Science City kommer du att stå mitt i denna utveckling. I nära samverkan mellan akademi, offentlig och privat sektor ska din organisation vara en katalysator för Skellefteås innovationskraft. Skellefteå Science city är medlem i Swedish Incubators and Science Parks, och har starka nätverk till lokala, regionala, nationella och internationella partners som möjliggör att Skellefteå ska kunna uppnå de högt uppsatta utvecklingsmålen för framtiden.

Om tjänsten

Skellefteå Science City är ett helägt dotterbolag till Skellefteå kommun och ingår i Skellefteå Stadshus-koncernen. Som VD för bolaget har du det yttersta ansvaret för verksamheten. Din uppgift blir att utveckla, leda och stärka Skellefteå Science City för att bolaget ta till nästa nivå.

Skellefteå Science City huvudsakliga inriktning är att utveckla hållbara och internationellt konkurrenskraftiga innovationssystem, innovativa platser och miljöer samt att företag och organisationer ökar sin innovationsförmåga och därmed konkurrenskraft. Bolaget ska bidra till att attrahera kompetens och kapital till regionen.

Rollen innebär också ett aktivt påverkansarbete för att skapa fortsatt och utökad samverkan mellan näringsliv, universitet och offentlig verksamhet och därigenom erbjuda ett unikt mervärde för regionen. Du har ett övergripande resultat- och ledningsansvar och rapporterar direkt till styrelsen.

Som VD fortsätter du vårt arbete med att bygga organisationen och kulturen i företaget med tydliga utvecklings-, samhälleliga- och ekonomiska mål. Närheten till universitetsvärlden är mycket viktig för oss och vi vill vidareutveckla dessa samarbeten ytterligare genom att identifiera nytänkande möjligheter mellan akademi och samhälle. Detta med syfte till att skapa ökad regional attraktivitet, företagande och nya samverkansområden.

Tjänsten som VD är en tillsvidareanställning och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Om dig

Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet med tidigare formellt personalansvar, gärna med vana av att bära yttersta ansvar gentemot en styrelse samt med fördel tidigare varit ledare i en politisk styrd organisation. Som person så drivs du av entreprenörsanda och är villig att göra det lilla extra för att lyckas. Du har i dina tidigare ledarroller på ett strukturerat sätt samt genom delaktighet och transparens lyckats mycket bra med att utveckla och motivera dina medarbetare. Vi tror att du redan i dag besitter ett stort nätverk inom så väl privat näringsliv som offentlig sektor. Ytterligare har du en god förmåga att både förstå och utarbeta verksamhetsstrategier och prioriteringar samt tillämpa denna kunskap för att nå högt uppsatta mål. Då bolaget är en del av Skellefteå Stadshus-koncernen är förmågan till helhetssyn och att se sin del i Skellefteås övergripande utveckling grundläggande. Du är relationsbyggande och nätverkande med en hög förmåga att initiera och bibehålla goda relationer. Du har en högt utvecklad strategisk förmåga i kombination med stor operativ förmåga.

Till den här tjänsten söker vi dig som har akademisk examen inom relevant område. Professionell svenska och engelska är ett krav. Då rollen också innebär att säkra finansiering, budgetarbete och ekonomisk styrning så förutsätter vi att du har en god ekonomisk förståelse och vana av externt finansierade projekt. Idag utgör Skellefteå Science Citys omsättning i stort av projekt finansierade av t ex Vinnova, Energimyndigheten och Tillväxtverket.

Vi söker en VD med tydligt kundfokus och ett engagerat och tillitsfullt ledarskap. Vi ser att du tidigare har verkat inom samma eller närliggande bransch. Om du etablerar trovärdighet och inte tvekar att anta utmaningar tror vi att du kan vara rätt för tjänsten.

Det är meriterande om du har jobbat med att utveckla innovationssystem och affärsutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Science City samarbetar med Adecco i denna rekryteringsprocess. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anna Roslin via 073 684 77 48
Jenny Lundberg via 073 684 71 19

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

 

ANSÖK HÄR >

 

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.