NYTT SAMARBETE

The League – stärker det regionala och lokala spelstödet i Europa

Arctic Game har genom projektet BSG Go! gått med i det europeiska initiativet The League. Detta partnerskap markerar ett viktigt steg i att stärka regional och lokal spelutveckling i Europa.

The League – stärker det regionala och lokala spelstödet i Europa

– Som en del av projektet BSG Go! bildar vi en liga av europeiska spelhubbar och kluster för att förstärka vår inverkan. Detta initiativ kommer att tillåta oss att dela kunskap, tillhandahålla mentorskap och samarbeta nära med andra hubbar som Game Habitat, Gamecity Hamburg, Bologna Game Farm och Gamehub Danmark. Tillsammans kan vi uppnå större styrka och stöd för spelutvecklare. Säger Tim Leinert, affärsutvecklare på Arctic Game.

The League samlar spelhubbar från hela Europa för att utbyta idéer, resurser och expertis. Det är en plattform för ömsesidig tillväxt och kollektiv problemlösning.

Att bygga effektiva spelutvecklingskluster är utmanande menar Daniel Wilén, Managing Director på Arctic Game. Han lyfter fram behovet av ett heltäckande ekosystem av utbildning, stöd, kapital och gemenskap.

– Olika nav har lyckats i olika aspekter, såsom innovativ finansiering genom EU-program som Creative Europe. Wilén betonar värdet av att lära av andra medlemmar i The League. Att dela både framgångar och motgångar är avgörande.

– Att utbyta erfarenheter med andra som har ställts inför liknande utmaningar är oerhört värdefullt, speciellt när man behöver nya perspektiv för att gå vidare, förklarar Wilén.

– The League är ett bra sätt att dela kontakter med branschexperter och potentiella partners för Arctic Game och våra studior, säger Wilén.

Ligan har som mål att vara värd för minst två stora aktiviteter per år. Medlemmar engagerar sig i spännande gränsöverskridande projekt och evenemang, utökar sina nätverk och får nya perspektiv. The League är engagerad i att bygga en motståndskraftig gemenskap och stödjer spelutveckling över hela Europa. Genom att slå samman resurser och expertis ökar medlemmarna sin inverkan och hjälper utvecklare att blomstra.

Har du frågor om det nya samarbetet? Kontakta Tim Leinert här

Läs mer om The League: gamedevhubs.eu

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!

Vi söker en affärsutvecklare

01 July 2024

Har du ett entreprenöriellt driv, brinner för den gröna omställningen och lätt för att bygga nätverk? Då kan du vara den vi söker! Ansök nu och bli en del av vårt drivna team.

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.