News

Recent Updates

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt. 

Vi söker en Senior Innovationsledare

26 March 2024

Är du en drivande person med ett öga för nya trender som kan leda människor från olika organisationer och drivkrafter mot samma mål? Då kan du vara den vi söker till Skellefteå Science Citys kreativa gäng. Läs mer om tjänsten och ansök redan idag.

Stärker kompetensen för en framtid med elektrifierat flyg

25 March 2024

Samverkansprojektet TakeOff har fokus på att bygga upp kompetensen och öka kunskapen inom elflyg för att kunna nå målet med att minska beroendet av fossila bränslen och möjliggöra en mer miljövänlig framtid för luftfarten.

Möter nya krav på effektiv laddning

25 March 2024

För att möta de ökade kraven på elektricitet för laddning ute på flygplatserna ska parterna i samarbetsprojektet YourFlight utreda hur elförsörjningen kan tillgodoses på bästa sätt.

Norra Sverige kraftsamlar för att locka amerikanska företag

24 March 2024

Det regionöverskridande samarbetet Soft Landing North Sweden öppnar dörrarna för att gemensamt kunna möta de utmaningar norra Sverige står inför i den gröna omställningen. På Bifrost Summit i Silicon Valley presenterades regionens tillgångar och kompetens, med syfte att locka amerikanska företag till  etablering i norra Sverige.