Skellefteå Science Park

Anmäl dig till invigningen av Skellefteå Science Park! 

Anmäl dig till invigningen av Skellefteå Science Park! 

Under sista veckan av september bjuder Skellefteå Science City in till invigningen av Skellefteå Science Park! Den 26 - 30 september fyller vi dagarna med aktiviteter, seminarier och frukostar för att visa på bredden av det innehåll som vi kommer fylla Skellefteå Science Park med i framtiden. 

Spana exempelvis in eventet om Framtidens Kundupplevelser, drakflygartävlingen med T2 College och Green Flight Academy eller frukosten där du får veta mer om hur det kommer sig att vi leder den nationella utvecklingen av elflyg. Eftermiddagen den 30 september är det grand final med bland annat panelsamtal, stipendieutdelning och inspirerande gästföreläsare. Läs mer om programmet och anmäl dig till veckans aktiviteter nedan!

📅 När? Måndag till fredag, 26 till 30 september
📍 Var? Skellefteå Science Park, Campus Skellefteå, Laboratorgränd 9
💡 Hur? Anmäl dig till de olika aktiviteterna nedan!

Program: 

26/9 måndag

 • 08:30-09:30 Frukostmingel för aktörer, företag och studenter på Campus Skellefteå
  I samarbete med våra husgrannar Urkraft kickar vi igång invigningsveckan med en frukost för aktörer, företag och studenter på Campus Skellefteå! 
  ➔ Anmäl dig här

 • 12:00-13:00 Lunch: Arctic Game - norra Europas snabbast växande spelkluster
  Spelbranschen har under de senaste åren vuxit sig otroligt stark i norra Sverige. Lyssna när Daniel Wilén, Cluster Manager Arctic Game/Skellefteå Science City, berättar mer om spelbranschen i norra Sverige och hur du kan bli en del av denna växande industri. 
  Anmäl dig här

 

27/9 tisdag

 • 08:30-09:30 Frukost: Skellefteå leder den nationella utvecklingen av elflyg
  Lyssna till Sanna Orellano, Cluster Manager på Skellefteå Science City, Robert Lindberg, Skellefteå Airport och Henrik Littorin, Programledare ELIS, som berättar hur Skellefteå driver den globala utvecklingen av kommersiella och elektrifierade lufttransporter.
  ➔ Anmäl dig här

 • 12:00-17:00 Innovationsledarutbildning 
  Denna innovationsledarutbildning riktar sig till dig som siktar på att bli certifierad processledare via RISE. Utbildningen leds av Amplify som presenterar de systematiska principer och system som du behöver för att certifiera dig till innovationsledare. Utbildningen är harmoniserad med ISO 56000 och 56002. 
  ➔ Eventet fullbokat 

 

28/9 onsdag

 • 08:00 - 12:00 Innovationsledarutbildning (fortsättning)
  ➔ Eventet fullbokat

29/9 torsdag

 • 08:30-09:30 Frukost: Skellefteå, en hotspot för innovation, tillväxt och hållbar utveckling 
  Hur blev Skellefteå en hotspot för innovation, tillväxt och hållbar utveckling? Linda Fransson, ansvarig för Technical Visits på Skellefteå Science City, förklarar storheten i det som händer i vår stad just nu. Välkommen att lära dig mer om några av Europas mest spännande projekt och ta reda på hur Skellefteå blev en tillväxtmotor för den gröna omställningen!
  Anmäl dig här

 • 10:00-13:00 Lunchevent: Framtidens Kundupplevelser
  Eventet riktar sig till små- och medelstora företag som bättre vill förstå kundens förväntningar, inspireras till att använda ny teknik och navigera i de förändrade affärsmiljöerna.
  Anmäl dig här

 

30/9 fredag

 • 08:30-11:30 Forskarfredag
 • 09:45-10:15 Föreläsningar på Skellefteå Science Park
  • Jonny Johansson, Luleå Tekniska Universitet
   Professor inom elektroniksystem och berättar om den senaste forskningen inom elflyg
  • Sofia Gullholm, LTU Business
   På temat "innovationskraft i norr och innovation på Campus Skellefteå" 
  • Sofia Andersson, Katharina Derblom, Anna-Lena Stenlund, Umeå Universitet
   Universitetslektorer och forskare inom omvårdnad presenterar "Från sjuksköterska till forskare" 
 • 10:00-11:00 Drakflygartävling
  • Hämta ut ett kit och bygg din drake hos T2 College. Visa upp och provflyg inför juryn bestående av piloter och instruktörer på Green Flight Academy och T2:s innovationsledare!
   Läs mer och anmäl dig här

 

 • 12:30-13:00 Mingel, kaffe och visning av våra nya lokaler

13:00-16:00 Invigning: Grand final

  • 13:00 Välkomna! 
   Anna Mård, VD Skellefteå Science City, Monica Widman Lundmark, ordförande Skellefteå Science City, hälsar välkomna och inleder eftermiddagen.
  • Utdelning av Rönnbärets Stipendie  
   Ida Lindh, FoU-strateg och Evelina Fahlesson, Kommunalråd, delar ut drygt en miljon kronor till forskare på Campus Skellefteå för deras forskningsprojekt på temat Hållbar samhällsomvandling. Förutom att möta årets tema bidrar även projekten till ökad jämställdhet och det övergripande målet "Skellefteå - en hållbar plats för en bättre vardag".
  • Föreläsning: Michela Magas
   Prisad innovatör, rådgivare till G7-ledarna och ledare av det globala innovationsnätverket MTF Labs. Michela Magas har en meritlista på över 25 år av innovation och är en erkänd talare på globala event. Hennes expertis är att få konst, design, vetenskap, teknik, forskning och industri att mötas och samarbeta.
   Välkommen att fängslas när Michela ger oss svaren på några av vår tids stora innovationsutmaningar!

   Föreläsningen finansieras av projektet Intersective Innovation 
  • Mingel och nätverkande
  • Föreläsning: Gustav Stenbeck
   Entreprenör, riskkapitalist och utsedd till en av Sveriges bästa hållbarhetschefer. Gustav Stenbeck har jobbat med såväl startups som multinationella företag och förbättrat deras lönsamhet samtidigt som de sett till att göra världen till en bättre plats. 
   Välkommen att inspireras när Gustav talar om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet och sättet som bolag gör affärer på! 

 • 16:30-18:00 Avslutande mingel, tack för idag!
  Vi bjuder på alkoholfritt bubbel och snacks.

 

Vill du veta mer om Skellefteå Science Park? 
Välkommen att kontakta Pernilla Lindmark

Connect Sverige öppnar kontor i Skellefteå

15 September 2023

Connect Sveriges uppdrag är att förkorta entreprenörers väg till framgång och agerar som ett kit mellan goda idéer och kapital. Miljön på Skellefteå Science Park blev ett naturligt val för att kunna att verka på en innovativ plats och möta människor över branschgränser, kulturer och områden.