Community ERFA - SISP

Bjuder in till nationell erfarenhetsträff

Den 25-26 januari bjuder Skellefteå Science City och Luleå Science Park in samtliga medlemmar i branschorganisationen SISP, Swedish Incubators & Science Parks, till Skellefteå för nätverksträff och erfarenhetsutbyte kring communitybyggandet.

Bjuder in till nationell erfarenhetsträff

Samverkan och kunskapsutbyten är helt avgörande för förmågan att fortsätta utvecklas. Det är därför som branschorganisationen SISP erbjuder forum och aktiviteter för erfarenhetsutbyten, kompetensutveckling och ökad samverkan, exempelvis för kommunikatörer, verksamhetsledare och hållbarhet.

Skellefteå Science City och Luleå Science Park bjuder tillsammans in till en nationell nätverksträff i Skellefteå. I två halvdagar kommer fokuset vara på att dela erfarenheter och kunskap så att vår bransch fortsätter utveckla och driva värdefulla communities och nätverk.

- Vi är såklart glada över att kunna bjuda in våra branschkollegor till Skellefteå! vi kommer ta tillfället i akt att berätta mer om vårt arbete och vilka utmaningar och möjligheter vi står inför kopplat till den utveckling som sker i regionen. Samtidigt ser vi fram emot att dela med oss av den kunskap vi hittills har byggt upp kring communities och lära av andra, säger Pernilla Lindmark, affärsutvecklare på Skellefteå Science City. 

Inom community-nätverket träffas de som arbetar med att utveckla communities. Förutom kunskapsdelning och erfarenhetsutbyten bjuder nätverket in till möten, inspiration och möjlighet att ställa frågor till kollegor i branschen. Syftet är att lära av varandra och skapa ett forum för stärkt samarbete runt gemensamma utmaningar och frågor. 

Programmet för denna erfarenhetsträff tar avstamp i den gröna samhällsomvandlingen och dess betydelse för människor, samhällen, mötesplatser, kulturen, industrin och näringslivet. 

Medlem i SISP? Läs programmet och anmäl dig här!

 

Vill du veta mer om våra communities?
Välkommen att kontakta Pernilla Lindmark

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.