Kontorsmiljöer får nya namn

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Kontorsmiljöer får nya namn

–  Namnbytet görs för att förtydliga de olika kontorsmiljöernas inriktning och samtidigt hålla ihop det namnmässigt med en enhetlig identitet, säger Anna Mård, vd på Skellefteå Science City.

Det tidigare Skellefteå Science Park blir nu Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Camp blir Skellefteå Game Park. Syftet med miljöerna är att främja förutsättningar för nya företag, produkter och tjänster att ta form, som kan bidra positivt till Skellefteås omställning.

I miljöerna finns olika typer av kontorsmöjligheter - mindre kontor, större kontor och flexibla co-workingplatser i en öppen yta. Alla hyresgäster har tillgång till ett stort gemensamt fikarum, flera mötesrum i olika storlekar och övriga allmänna ytor. Dessutom finns en kreativ eventarena, Innovationsscenen, som kan bokas vid föreläsningar, större möten, workshops eller andra typer av event. 

– Just för att vi dagligen möts över en kopp kaffe eller sammanför människor genom aktiviteter i våra lokaler har nya samarbeten och konkreta projekt uppstått. Det skapar förutsättningar för nya företag, produkter och tjänster att växa fram och utvecklas, säger Skellefteå Science Citys affärsutvecklare Pernilla Lindmark, som ansvarar för miljöerna.

Skellefteå Innovation Park är en miljö, eller samverkansarena, där bland annat akademi, näringsliv och offentlig sektor kan hyra in sig. Här arrangeras aktiviteter som möjliggör branschöverskridande samarbeten och innovativa projekt som ska accelerera utvecklingen av en mer hållbar och innovativ region.

I Skellefteå Game Park sitter växande spelföretag och indiestudios som vill tillhöra en större gemenskap och få möjlighet att träffa andra företag och personer som jobbar inom samma bransch, men även andra branscher.

– Campus har en central roll i Skellefteås omvandling när det kommer till innovationskraft och forskning. Genom att erbjuda attraktiva miljöer på området möjliggör vi för fler branschöverskridande möten, säger Pernilla Lindmark. 

I dag finns 22 företag och organisationer i båda miljöerna. Skellefteå Science City förvaltar och driver miljöerna Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Är du intresserad av att veta mer:

Skellefteå Innovation Park

Skellefteå Game Park

Kontakta Pernilla Lindmark

 

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.