Innovationscheckar

Innovationscheckar till företag med behov av stöd för att utvärdera sina innovationsidéer

Branschorganisationen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) har fått förtroendet från Vinnova att under 2022 förmedla innovationscheckar till små och medelstora företag. Skellefteå Science City, Piteå Science Park, Luleå Science Park, Boden Business Park och Arctic Business Incubator är medlemmar i SISP och kommer att vara delaktiga i förmedlingen av checkar, som sammanlagt omfattar 40 miljoner kronor.

Innovationscheckar till företag med behov av stöd för att utvärdera sina innovationsidéer

Under 2022 har vi möjlighet att tilldela företag innovationscheckar på upp till 100 000 kr som kan användas till att utvärdera en tidig innovationsidé med hjälp av extern expertkompetens. Det kan gälla strategisk hantering av immateriella tillgångar, innovationsinfrastruktur (tex testning och uppscaling) och affärsutveckling för att validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningar.

Branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP) har via Vinnova fått uppdraget att under 2022 förmedla innovationscheckar till små och medelstora företag.

Skellefteå Science City, Piteå Science Park, Luleå Science Park, Boden Business Park och Arctic Business Incubator är medlemmar i SISP och kommer att vara delaktiga i förmedlingen av checkar, som sammanlagt omfattar 40 miljoner kronor.

Intresserad?

Kontakta josefin@skellefteasciencecity.se för mer info!

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.