Skellefteå Science City

Skellefteå Science City växer med två nya medarbetare inom kommunikation

Uppdragen och projekten för Skellefteå Science City ökar och i takt med detta rekryteras två nya medarbetare inom kommunikation; Emelia Brännström och Erica Lång.

Skellefteå Science City växer med två nya medarbetare inom kommunikation

Som nya Communications Managers kommer Emelia och Erica att ha ett helhetsansvar för kommunikations- och varumärkesarbetet på Skellefteå Science City.

Vilka erfarenheter/roller har ni med er sen tidigare?
Emelia: Jag kommer senast från besöksnäringen och Swedish Lapland Visitors Board, där i rollen som digital affärsutvecklare och paid social. Tidigare har jag jobbat länge med marknadsföring och kommunikation inom dagstidningsbranschen men även en sväng som marknadskoordinator på Elite Hotels.

Erica: Jag har arbetat med kommunikation och marknadsföring i olika former i stort sett hela mitt yrkesliv. De senaste tio åren har jag jobbat på Luleå tekniska universitet och Renholmen AB som kommunikatör och innan det frilansade jag bland annat i flera år som journalist.

Vem är ni utanför jobbet?
Emelia: En glad discgolfare som gärna dricker en kopp kaffe eller två. Det blir även många funderingar om renovering och inredning blandat med besök på Skellefteås alla lekparker.

Erica: Jag fixar och trixar hemmavid, umgås med familj och hund eller hänger i stallet. Jag förverkligade min barndomsdröm för några år sedan och köpte en egen häst. Det är klart att man däremellan hinner ta ett glas bubbel med vänner.

De tillträdde sina tjänster i början av september och sitter nu på plats i Skellefteå Science Park på Campus.

Skellefteå Science City är kommunens innovations- och utvecklingsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning.

 

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.