Community ERFA - SISP

Bjuder in till nationell erfarenhetsträff

Den 25-26 januari bjuder Skellefteå Science City och Luleå Science Park in samtliga medlemmar i branschorganisationen SISP, Swedish Incubators & Science Parks, till Skellefteå för nätverksträff och erfarenhetsutbyte kring communitybyggandet.

Bjuder in till nationell erfarenhetsträff

Samverkan och kunskapsutbyten är helt avgörande för förmågan att fortsätta utvecklas. Det är därför som branschorganisationen SISP erbjuder forum och aktiviteter för erfarenhetsutbyten, kompetensutveckling och ökad samverkan, exempelvis för kommunikatörer, verksamhetsledare och hållbarhet.

Skellefteå Science City och Luleå Science Park bjuder tillsammans in till en nationell nätverksträff i Skellefteå. I två halvdagar kommer fokuset vara på att dela erfarenheter och kunskap så att vår bransch fortsätter utveckla och driva värdefulla communities och nätverk.

- Vi är såklart glada över att kunna bjuda in våra branschkollegor till Skellefteå! vi kommer ta tillfället i akt att berätta mer om vårt arbete och vilka utmaningar och möjligheter vi står inför kopplat till den utveckling som sker i regionen. Samtidigt ser vi fram emot att dela med oss av den kunskap vi hittills har byggt upp kring communities och lära av andra, säger Pernilla Lindmark, affärsutvecklare på Skellefteå Science City. 

Inom community-nätverket träffas de som arbetar med att utveckla communities. Förutom kunskapsdelning och erfarenhetsutbyten bjuder nätverket in till möten, inspiration och möjlighet att ställa frågor till kollegor i branschen. Syftet är att lära av varandra och skapa ett forum för stärkt samarbete runt gemensamma utmaningar och frågor. 

Programmet för denna erfarenhetsträff tar avstamp i den gröna samhällsomvandlingen och dess betydelse för människor, samhällen, mötesplatser, kulturen, industrin och näringslivet. 

Medlem i SISP? Läs programmet och anmäl dig här!

 

Vill du veta mer om våra communities?
Välkommen att kontakta Pernilla Lindmark

Internationella experter till Arctic Games nya satsning

22 February 2024

Arctic Game Masterclass är ett nytt initiativ utformat för att underlätta kunskapsdelning inom spelklustret. Med noga utvalda internationella experter för att ge relevant och inspirerande kunskap som kan appliceras i det dagliga arbetet.

Vätgasevent lyfter framtidens gröna omställning i norra Sverige

15 February 2024

De var en fullbokad dag med en stark känsla av framåtanda när frågan om vätgasens roll i det moderna samhället lyftes på vätgaseventet i Luleå Science Park. En fråga som blivit alltmer aktuell i takt med den ökade medvetenheten om behovet av hållbara lösningar.

Projekt för drönarfrakt på Skellefteå Droneport

14 February 2024

Ett nyskapande projekt har startat vid Skellefteå Droneport med målet att utföra förkommersiella tester för drönarfrakt. Projektet innefattar en systemdemonstrator som integrerar samhällsdialog, teknologi, affärs- och hållbarhetsaspekter samt tillstånd och regler för att samordna och möjliggöra framsteg inom området.