LEDIGA TJÄNSTER

AFFÄRSUTVECKLARE ENERGI OCH MOBILITET

Nu behöver vi förstärka vårt team med en affärsutvecklare inom Energi och Mobilitet som ska bidra till Skellefteås utveckling inom den gröna omställningen. 

AFFÄRSUTVECKLARE ENERGI OCH MOBILITET

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering  och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. 

Skellefteå Science City är kommunens utvecklings- och innovationsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Företaget skapar branschutveckling inom energi, e-mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.

Bolaget bygger även strukturer för innovation på systemnivå, utvecklar innovationsmiljöer, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, marknadsför Skellefteå som innovativ plats, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå.

Nu behöver vi förstärka vårt team med en affärsutvecklare inom Energi och Mobilitet som ska bidra till Skellefteås arbete med att utvecklas inom den gröna omställningen. 

ARBETSUPPGIFTER:

Du kommer ingå i ett team som driver flertalet utvecklingsprojekt inom energi och e-mobilitet för att positionera regionen inom vår tids mest spännande område; utvecklingen av nya innovationer och affärsmodeller som stödjer den gröna omställningen. 

Som affärsutvecklare  kommer du att växla mellan olika nationella och internationella projekt. Din roll är att på olika sätt ge stöd för affärsutveckling för att öka innovationskraften i regionens små och medelstora företag och skapa samverkan mellan forskningsaktörer och stora bolag. Tjänsten kräver ett stort mått av självständighet, strategiskt och ekonomiskt tänkande samt god samarbetsförmåga.

Aktiviteterna sker ofta i samarbete med andra aktörer och en kärna i ditt arbete är att engagera aktörer inom såväl industri , FoU som offentlig sektor. Resor ingår i tjänsten. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Identifiera affärsmöjligheter för små och medelstora företag
  • Utveckla affärsmodeller och testbäddar
  • Matchmaking mellan SMEs och stora bolag
  • Arrangera möten, konferenser, workshops
  • Utveckla samarbeten och nätverk.
  • Projektledning och projektadministration

KVALIFIKATIONER

Du har en akademisk examen inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om  affärsmodeller, finansiering och  internationalisering, samt erfarenhet av externt finansierade projekt. 

ERFARENHET

Minst 5 års relevant erfarenhet som affärsutvecklare,  konsult eller att driva eget företag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Internationell erfarenhet är meriterande. 

OM DIG

Vi söker dig som är en erfaren affärsutvecklare med stor förståelse för företagens behov och situation och vill bidra till en hållbar omställning. Du har ett entreprenöriellt driv med stor social kompetens som gör att du har  lätt för att skapa relationer och att bygga nätverk. Du brinner för att driva utveckling tillsammans med andra och anpassar dig lätt till nya situationer. Hos dig sitter det inte fast, du är prestigelös och ansvarsfull, och tar tag i saker som behöver göras. Du har förmåga att inspirera, utmana och få med dig andra människor.

VI ERBJUDER

Du får möjlighet att vara en del av Skellefteås utveckling och den gröna omställningen. Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt. Vi sitter i det nyöppnade Skellefteå Science Park på Campus tillsammans med andra företag. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och var du utför det. 

ANSÖKAN OCH KONTAKT

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.  
Placeringsort: Skellefteå.
Sista ansökningsdag: 30 januari men vi intervjuar och anställer löpande så skicka in din ansökan idag.

Ansökan skickas till: join@skellefteasciencecity.se


Frågor om tjänsten:

Anna Mård, VD, anna@skellefteasciencecity.se

 

See job ad in English here >

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt.