SKELLEFTEÅ SCIENCE PARK

Ledande inkubator blir en del av Skellefteå Science Park

Arctic Business, en av landets främsta inkubatorer, blir en av aktörerna som etablerar sig på Skellefteå Science Park. Närheten till Luleå Tekniska Universitet och det ekosystem av företag och samverkansmöjligheter som skapas vid innovationsarenan ligger till grund för beslutet. 

Ledande inkubator blir en del av Skellefteå Science Park

- Det känns extra roligt då vi redan idag har ett gott samarbete med Arctic Business, bland annat inom stödsystemet Smartup och genom projekten NEIL och North Sweden Cleantech, säger Anna Mård, VD på Skellefteå Science City och fortsätter:

- Syftet med att sitta tillsammans i denna miljö är att skapa ytterligare samverkansmöjligheter som bidrar till regional tillväxt, välfärd och fler konkurrenskraftiga företag i norra Sverige.

Arctic Business bygger, stöttar och expanderar techbolag från norra Sverige till att bli internationellt framgångsrika. Erbjudandet är affärsrådgivning, finansiering och teambygge runt extraordinära idéer och personer som löser problem med teknisk innovation.

Verksamheten har funnits i Skellefteå sedan 2011, och 2020 genererade dess nätverk av startupbolag 8,9 MSEK i kommunala skatteintäkter. Exempel på framgångsrika Skellefteåföretag som har fått stöd av Arctic Business är Once Upon, Envigas och Biocool. 

- Skellefteå växer och vi finns här för att stötta de nya idéerna som spelar en viktig roll i utvecklingen. Vi har ett stort inflöde av innovationer från akademi och forskning, därför känns det rätt att finnas på Skellefteå Science Park och Campus Skellefteå, säger Jens Lundström, vd för Arctic Business Incubator AB.

Bolag som ingår i Arctic Business inkubator eller är en del av andra akademinära innovationsaktörer har också möjlighet att etablera sig på Skellefteå Science Park i syfte att växla upp sin verksamhet. 

- Tillgången till nätverk, mötesplatser och andra stödtjänster har en avgörande betydelse vid starten och tillväxten för nya kunskapsintensiva bolag. Därför erbjuder vi även entreprenörer, startups och scaleups med innovativa idéer möjlighet att sitta i vår Science Park, säger Anna Mård. 

De första aktörerna flyttar in på Skellefteå Science Park under början av maj. Förutom Arctic Business har vi tidigare meddelat att även IUC Norr och Automation Region etablerar sitt Skellefteåkontor i denna samverkansarena.

Är du intresserad av att veta mer om Skellefteå Science Park? Besök oss på Laboratorgränd 9, Campus Skellefteå, där vi sitter på entréplan i K-huset. Eller kontakta oss så bokar vi in ett möte!

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.