På jakt efter lysande idéer inom energi

Watt an Idea är ett innovationsprogram där nystartade företag får stöd för att utveckla idéer och innovationer för framtidens energisystem. Målet är att hitta och utveckla banbrytande lösningar för en global marknad. Den 3 oktober öppnar ansökningarna till programmet.

På jakt efter lysande idéer inom energi

Programmet Watt an Idea är öppet för ansökningar från entreprenörer och innovatörer från hela världen. Bland de sökande väljs ett antal företag ut till ett skräddarsytt innovationsprogram där de får utveckla sina affärsidéer med stöd och coacher från Skellefteå Kraft.

- Skellefteå etablerar sig nu som ett centrum för Europas gröna omställning och Skellefteå Kraft har erfarenheter, kompetens och nätverk som startups saknar. Genom Watt an Idea ger vi nystartade företag inom elektrifiering, energilagring och e-mobilitet en möjlighet att utveckla sina affärsidéer, säger Ann-Christine Schmidt, ansvarig för forskning, utveckling och innovation på Skellefteå Kraft.

Bakom initiativet Watt an Idea står Skellefteå Kraft, Skellefteå Science City och EIT InnoEnergy. 

- Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Skellefteå Kraft och EIT InnoEnergy i dessa frågor och att få hjälpa till att bidra med innovation som ska driva den gröna omställningen, säger Linda Fransson, projektledare på Skellefteå Science City.

Läs hela pressreleasen här

Fakta om Watt an Idea:

Watt an Idea är ett innovationsprogram där entreprenörer och innovatörer från hela världen kan ansöka om att delta. Bland de sökande väljs ett antal företag ut som bjuds in till ett skräddarsytt program där de får utveckla sina affärsidéer med coacher från Skellefteå Kraft.

Sökande antas löpande under perioden 2 oktober 2023 till 30 juni 2024. Skicka in ansökan så snart som möjligt.

Klicka här för att komma till ansökningen.

För mer information:
Ann-Christine Schmidt, ansvarig forskning, utveckling, innovation, Skellefteå Kraft
Mobil: 070 - 651 59 33
E-post: ann-christine.schmidt@skekraft.se 

Linda Fransson, projektledare Skellefteå Science City
Mobil: 073 - 053 50 14
E-post: linda.fransson@skellefteasciencecity.se

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!

Vi söker en affärsutvecklare

01 July 2024

Har du ett entreprenöriellt driv, brinner för den gröna omställningen och lätt för att bygga nätverk? Då kan du vara den vi söker! Ansök nu och bli en del av vårt drivna team.