På jakt efter lysande idéer inom energi

Watt an Idea är ett innovationsprogram där nystartade företag får stöd för att utveckla idéer och innovationer för framtidens energisystem. Målet är att hitta och utveckla banbrytande lösningar för en global marknad. Den 3 oktober öppnar ansökningarna till programmet.

På jakt efter lysande idéer inom energi

Programmet Watt an Idea är öppet för ansökningar från entreprenörer och innovatörer från hela världen. Bland de sökande väljs ett antal företag ut till ett skräddarsytt innovationsprogram där de får utveckla sina affärsidéer med stöd och coacher från Skellefteå Kraft.

- Skellefteå etablerar sig nu som ett centrum för Europas gröna omställning och Skellefteå Kraft har erfarenheter, kompetens och nätverk som startups saknar. Genom Watt an Idea ger vi nystartade företag inom elektrifiering, energilagring och e-mobilitet en möjlighet att utveckla sina affärsidéer, säger Ann-Christine Schmidt, ansvarig för forskning, utveckling och innovation på Skellefteå Kraft.

Bakom initiativet Watt an Idea står Skellefteå Kraft, Skellefteå Science City och EIT InnoEnergy. 

- Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Skellefteå Kraft och EIT InnoEnergy i dessa frågor och att få hjälpa till att bidra med innovation som ska driva den gröna omställningen, säger Linda Fransson, projektledare på Skellefteå Science City.

Läs hela pressreleasen här

Fakta om Watt an Idea:

Watt an Idea är ett innovationsprogram där entreprenörer och innovatörer från hela världen kan ansöka om att delta. Bland de sökande väljs ett antal företag ut som bjuds in till ett skräddarsytt program där de får utveckla sina affärsidéer med coacher från Skellefteå Kraft.

Sökande antas löpande under perioden 2 oktober 2023 till 30 juni 2024. Skicka in ansökan så snart som möjligt.

Klicka här för att komma till ansökningen.

För mer information:
Ann-Christine Schmidt, ansvarig forskning, utveckling, innovation, Skellefteå Kraft
Mobil: 070 - 651 59 33
E-post: ann-christine.schmidt@skekraft.se 

Linda Fransson, projektledare Skellefteå Science City
Mobil: 073 - 053 50 14
E-post: linda.fransson@skellefteasciencecity.se

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.