VI SÖKER EN ANSVARIG KOORDINATOR FÖR TECHNICAL VISITS

VI SÖKER EN ANSVARIG KOORDINATOR FÖR TECHNICAL VISITS

Vill du vara med och utveckla den nya industrins växtplats? 

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, förnybar energiproduktion och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid- vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. I takt med Skellefteås utveckling har intresset för att besöka stadens näringsliv ökat markant. Därför söker vi nu en koordinator för Technical Visits som ska underlätta och effektivisera planeringen av besök för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv. 

Om tjänsten

Du kommer framförallt att jobba med marknadsföring, planering, koordinering och genomförande av besök till Skellefteå. Mycket av ditt arbete består i att samordna aktörer inför besök samt att själv hålla presentationer och stå som värd för besöken. 

I rollen ansvarar du för koordinering av internationella och nationella besökt till Skellefteå. Det handlar om delegationer ur offentlig och privat sektor med intresse att ta del av Skellefteås utveckling. Skellefteå Science City driver tillsammans med övriga samverkanspartners i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik innovations- och exportplattformen North Sweden Cleantech. Det innebär att du kommer ingå i ett regionalt team som samverkar med besökshantering in till regionen samt nationellt vid plattformen Smart City Sweden. 

Du blir en viktig resurs för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv för att underlätta och effektivisera planeringen av besök. 

Du kommer ta fram programförslag, boka upp besök och vara spindeln i nätet som säkerställer att besöket i Skellefteå blir en succé. Ett uppdrag där det krävs ett högt driv, stor förståelse för olika målgruppers behov och att du har lätt för att bygga relationer. Mycket goda kunskaper i att förbereda och genomföra presentationer/visningar på såväl svenska som engelska krävs. 

Tjänsten innebär också att i samverkan med projektets partners arbeta fram kommunikation runt den nya industrins växtplats och på ett inspirerande sätt lyfta fram berättelsen om Skellefteås styrkeområden och expansiva utvecklingsfas. 

Om dig

Vi söker dig som är en skicklig organisatör och kommunikatör. Gott värdskap och bemötande ser du som självklart. Du är flexibel och löser problem allt eftersom och har mycket god hand med människor. Om du har kompetens kopplat till hållbarhet och innovation är det meriterande. Framförallt är du dock intresserad av att lära dig mer om hållbar utveckling och tekniken som kan lösa framtidens klimatutmaningar. Du har vana och trivs med att prata inför grupper på såväl svenska som engelska.  

Utbildning och erfarenhet

Relevant utbildning på universitetsnivå eller motsvarande. Tidigare arbetslivserfarenhet kopplat till hantering av internationella grupper är högt meriterande. Mycket stor vikt kommer ligga vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen omfattar 100% och är en projektanställning med start hösten 2020 fram till och med 31 december 2021, med god chans till förlängning. Fast lön enl. ök.

Tjänsten kräver att du kan arbeta på plats i Skellefteå och din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern, som drivs av Skellefteå Science City. Tjänsten kommer tidvis att innebära arbete under kvällar och helger. 

Om oss

Skellefteå Science City ägs av Skellefteå Stadshus AB. Vårt uppdrag är att bidra till ökad innovationsförmåga och konkurrenskraft hos företag, utveckla innovativa platser och miljöer för innovation samt utveckla ett hållbart och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem. Vi arbetar nära akademi, samhälle och näringsliv. 

Mejla ditt cv och personligt brev till josefin@skellefteasciencecity.se senast den 1 september.

Frågor om tjänsten mailas till sanna@skellefteasciencecity.se  

Skriv “Koordinator” i ämnesraden. 

 

Välkommen med din ansökan! 

 

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.