Lediga jobb

Vi söker en ansvarig för technical visits

Vill du vara med och utveckla den nya industrins växtplats?

Vi söker en ansvarig för technical visits

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, förnybar energiproduktion och ett proaktivt innovationsarbete. Just nu pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid- vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. 

I takt med Skellefteås utveckling har intresset för att besöka stadens näringsliv ökat markant. Därför söker vi nu en ansvarig för Technical visits som ska underlätta och effektivisera planeringen av besök för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv. 

Skellefteå Science City söker därför en koordinator för besökshantering av Technical visits till den nya industrins växtplats.

Om tjänsten

Du kommer framförallt att jobba med koordinering, planering, och genomförande av besök till Skellefteå. Mycket av ditt arbete består i att samordna aktörer inför besök samt att själv hålla presentationer och stå som värd för besöken.

I rollen ansvarar du för koordinering av internationella och nationella besökt till Skellefteå. Det handlar om delegationer ur offentlig och privat sektor med intresse att ta del av Skellefteås utveckling. Skellefteå Science City driver tillsammans med övriga samverkanspartners i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik innovations- och exportplattformen North Sweden Cleantech. Det innebär att du kommer ingå i ett regionalt team som samverkar med besökshantering in till regionen samt nationellt vid plattformen Smart City Sweden.

Du blir en ovärderlig resurs för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv för att underlätta och effektivisera planeringen av besök. 

Du kommer ta fram programförslag, boka upp besök och vara spindeln i nätet som säkerställer att besöket i Skellefteå blir en succé. Ett uppdrag där det krävs ett högt driv, stor förståelse för olika målgruppers behov och att du är flexibel och har lätt för att bygga relationer. Mycket goda kunskaper i att förbereda och genomföra presentationer/visningar på såväl svenska som engelska krävs.

Tjänsten innebär också att i samverkan med projektets partners arbeta fram kommunikation runt den nya industrins växtplats och på ett inspirerande sätt lyfta fram berättelsen om Skellefteås styrkeområden och expansiva utvecklingsfas. 

Om dig

Vi söker dig som är en skicklig organisatör och kommunikatör. Gott värdskap och bemötande ser du som självklart. Du är flexibel och löser problem allt eftersom och har mycket god hand med människor. Om du har kompetens kopplat till hållbarhet och innovation är det meriterande. Framförallt är du dock intresserad av att lära dig mer om hållbar utveckling och tekniken som kan lösa framtidens klimatutmaningar. Du har vana och trivs med att prata inför grupper på såväl svenska som engelska.  

Utbildning och erfarenhet

  • Relevant utbildning på universitetsnivå eller motsvarande.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet kopplat till hantering av internationella grupper är högt meriterande.
  • Mycket stor vikt kommer ligga vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen omfattar 100% med start hösten 2021. Fast lön enl. ök. Tjänsten kräver att du kan arbeta på plats i Skellefteå och din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern/Skellefteå Science Park, som drivs av Skellefteå Science City. Rekrytering sker löpande.

Om oss

Skellefteå Science City ägs av Skellefteå Stadshus AB. Vårt uppdrag är att bidra till ökad innovationsförmåga och konkurrenskraft hos företag, utveckla innovativa platser och miljöer för innovation samt utveckla ett hållbart och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem.  Vi arbetar nära akademi, samhälle och näringsliv. 

Mejla ditt cv och personligt brev till sanna@skellefteasciencecity.se senast den 1 november.

Frågor om tjänsten kontakta Sanna Orellano via mail eller telefon 070-3029322.

 

Välkommen med din ansökan!  Internationella experter till Arctic Games nya satsning

22 February 2024

Arctic Game Masterclass är ett nytt initiativ utformat för att underlätta kunskapsdelning inom spelklustret. Med noga utvalda internationella experter för att ge relevant och inspirerande kunskap som kan appliceras i det dagliga arbetet.

Vätgasevent lyfter framtidens gröna omställning i norra Sverige

15 February 2024

De var en fullbokad dag med en stark känsla av framåtanda när frågan om vätgasens roll i det moderna samhället lyftes på vätgaseventet i Luleå Science Park. En fråga som blivit alltmer aktuell i takt med den ökade medvetenheten om behovet av hållbara lösningar.

Projekt för drönarfrakt på Skellefteå Droneport

14 February 2024

Ett nyskapande projekt har startat vid Skellefteå Droneport med målet att utföra förkommersiella tester för drönarfrakt. Projektet innefattar en systemdemonstrator som integrerar samhällsdialog, teknologi, affärs- och hållbarhetsaspekter samt tillstånd och regler för att samordna och möjliggöra framsteg inom området.