Lediga jobb

Vi söker en ansvarig för technical visits

Vill du vara med och utveckla den nya industrins växtplats?

Vi söker en ansvarig för technical visits

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, förnybar energiproduktion och ett proaktivt innovationsarbete. Just nu pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid- vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. 

I takt med Skellefteås utveckling har intresset för att besöka stadens näringsliv ökat markant. Därför söker vi nu en ansvarig för Technical visits som ska underlätta och effektivisera planeringen av besök för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv. 

Skellefteå Science City söker därför en koordinator för besökshantering av Technical visits till den nya industrins växtplats.

Om tjänsten

Du kommer framförallt att jobba med koordinering, planering, och genomförande av besök till Skellefteå. Mycket av ditt arbete består i att samordna aktörer inför besök samt att själv hålla presentationer och stå som värd för besöken.

I rollen ansvarar du för koordinering av internationella och nationella besökt till Skellefteå. Det handlar om delegationer ur offentlig och privat sektor med intresse att ta del av Skellefteås utveckling. Skellefteå Science City driver tillsammans med övriga samverkanspartners i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik innovations- och exportplattformen North Sweden Cleantech. Det innebär att du kommer ingå i ett regionalt team som samverkar med besökshantering in till regionen samt nationellt vid plattformen Smart City Sweden.

Du blir en ovärderlig resurs för kommunala tjänstepersoner, politiker samt nyckelpersoner inom Skellefteås näringsliv för att underlätta och effektivisera planeringen av besök. 

Du kommer ta fram programförslag, boka upp besök och vara spindeln i nätet som säkerställer att besöket i Skellefteå blir en succé. Ett uppdrag där det krävs ett högt driv, stor förståelse för olika målgruppers behov och att du är flexibel och har lätt för att bygga relationer. Mycket goda kunskaper i att förbereda och genomföra presentationer/visningar på såväl svenska som engelska krävs.

Tjänsten innebär också att i samverkan med projektets partners arbeta fram kommunikation runt den nya industrins växtplats och på ett inspirerande sätt lyfta fram berättelsen om Skellefteås styrkeområden och expansiva utvecklingsfas. 

Om dig

Vi söker dig som är en skicklig organisatör och kommunikatör. Gott värdskap och bemötande ser du som självklart. Du är flexibel och löser problem allt eftersom och har mycket god hand med människor. Om du har kompetens kopplat till hållbarhet och innovation är det meriterande. Framförallt är du dock intresserad av att lära dig mer om hållbar utveckling och tekniken som kan lösa framtidens klimatutmaningar. Du har vana och trivs med att prata inför grupper på såväl svenska som engelska.  

Utbildning och erfarenhet

  • Relevant utbildning på universitetsnivå eller motsvarande.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet kopplat till hantering av internationella grupper är högt meriterande.
  • Mycket stor vikt kommer ligga vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen omfattar 100% med start hösten 2021. Fast lön enl. ök. Tjänsten kräver att du kan arbeta på plats i Skellefteå och din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern/Skellefteå Science Park, som drivs av Skellefteå Science City. Rekrytering sker löpande.

Om oss

Skellefteå Science City ägs av Skellefteå Stadshus AB. Vårt uppdrag är att bidra till ökad innovationsförmåga och konkurrenskraft hos företag, utveckla innovativa platser och miljöer för innovation samt utveckla ett hållbart och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem.  Vi arbetar nära akademi, samhälle och näringsliv. 

Mejla ditt cv och personligt brev till sanna@skellefteasciencecity.se senast den 1 november.

Frågor om tjänsten kontakta Sanna Orellano via mail eller telefon 070-3029322.

 

Välkommen med din ansökan!  En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.