Skellefteå Innovation Park

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

– Våra kollegor finns från Gällivare i norr till Landskrona i södra Sverige samt i Finland, Norge och Irland. Vi träffas därför allt som oftast digitalt och Skellefteå Innovation Park är en fantastisk miljö att utgå från. Det ger oss också närhet till de kommunikationsbyråer och fotografer vi samarbetar allra mest med. Men framför allt är det en otroligt bra gemenskap här som vi är glada att vara del av, säger Elin Sjöström, Communications Officer.

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Företaget producerar hållbara metaller till Europa och bedriver verksamheter inom prospektering, gruvor, smältverk och återvinning. Totalt finns omkring 6000 medarbetare och bolaget omsätter årligen cirka 80 miljarder SEK.

Elins och Tomas huvudsakliga uppdrag är att berätta om Boliden och lyfta fram initiativ inom bolaget - både internt och externt. De planerar, producerar och sprider innehåll och tar fram strategier för deras olika kanaler, som webbsidan, sociala medier, intranätet och magasin. De fungerar även som bollplank och ger vägledning i kommunikationsrelaterade frågor till olika delar av verksamheten.

– Det viktigaste i vårt arbete är att producera innehåll som är trovärdigt, pedagogiskt och som håller en hög kvalitet. Vi brukar säga att vi dödar myter om gruvindustrin genom att visa på hur det ser ut idag med arbetsmiljö, innovation och teknikutveckling. Då Boliden producerar metaller som är nödvändiga för klimatomställningen är det stort fokus visa upp vårt eget klimatarbete med exempelvis elektrifiering och efterbehandling så att vi får fortsätta bryta metaller på ett så hållbart sätt som möjligt med det lägsta klimatavtrycket i världen, säger Tomas Westermark, Communications Generalist/Visual Content Producer.

Elin är första hand skribent och Tomas jobbar mycket med visuell kommunikation. En vanlig arbetsdag startar oftast upp hemma eller på Skellefteå Innovation Park. Kontakten med kollegor sker via Teams och det är viktigt att vara flexibel och agera på det som händer i verksamheterna.

– Vissa veckor är arbetsuppgifterna fokuserade på framtagning av exempelvis visuellt innehåll från något av de pågående projekten och då planeras resor där de besöker den aktuella enheten för film, foto eller intervjuer - inte sällan på 1,5 kilometers djup i någon av Boliden gruvor, säger Tomas Westermark.

Skellefteå Innovation Park och alla kontorsgäster hälsar varmt välkommen!

Läs mer om våra kontorsmiljöer Skellefteå Innovation Park eller Skellefteå Game Park.

Kontakta Pernilla Lindmark för mer information.

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.