Ny medarbetare

Att arbeta lokalt med innovation lockade Tove

Som Senior Innovationsledare ska Tove Mohall arbeta tillsammans med olika aktörer för att möta samhällets utmaningar. Varmt välkommen till oss på Skellefteå Science City!

Möt vår nya medarbetare Tove Mohall!

Att arbeta lokalt med innovation lockade Tove

Vad ska du arbeta med på SCS?
På Skellefteå Science City kommer jag initialt driva arbetet med att etablera en samverkanshub där offentlig sektor, myndigheter, akademi, näringsliv och civilsamhälle kan samverka kring utmaningar genom öppna innovationsprocesser. Projektet bygger bland annat på erfarenheter från Samverket i Stockholm och Östersund. Det känns spännande att bygga vidare på den kunskap som finns och att lyssna in de lokala behoven för att lyckas skapa samverkan mellan aktörerna och förhoppningsvis vara med och skapa en väldigt viktig plats.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har de senaste åren arbetat som konsult på två innovationsbyråer. Först på Stockholmsbyrån Nine där fokus låg på framtidens förpackningar. De senaste 7 åren har jag arbetat på Hello Future som designer och innovationsledare. Där har jag både utbildat i tjänstedesign och innovationsmetodik samt deltagit i olika utvecklings- och innovationsprojekt med kunder i hela Sverige. 

Vad var det som lockade att börja jobba på Skellefteå Science City?
Det som lockade mig mest var att få arbeta mer lokalt med att bidra till att få innovation att hända i den stad jag bor och verkar i. Speciellt i det läge som Skellefteå som stad befinner sig i just nu med de utmaningar och möjligheter som finns kopplat till den gröna omställningen. 

Vad tar du med dig för tidigare erfarenheter i din nya roll på SCS?
Det jag tar med mig är främst min ryggsäck av design- och innovationsmetodik och vana att leda utforskande processer. Jag har stor erfarenhet av att facilitera workshops där min fokus ligger på att få deltagarna att dela tankar och ta beslut tillsammans som grupp för att få framåtrörelse i arbetet.

Vad ser du fram emot med ditt jobb på SCS?Jag ser fram emot att få känna mig som en del av de spännande initiativ som sker inom innovation och utveckling lokalt. Att förstå utmaningarna, behoven och hitta lösningar tillsammans.

Vad gör du på fritiden/vem är du utanför jobbet?
Just nu kanske man kan säga att jag främst har småbarnsåren som intresse. Jag bor med min man och min tvååring och fyraåring på Älvsbacka. Så vi besöker lekparker, är i skogen eller hälsar på vänner i samma livsfas. Men när tid finns arbetar jag gärna med händerna och målar, ritar eller arbetar med lera.

Projektet Samverket är fortfarande under uppstart och mer information kommer inom kort.  

Jimmy vill bidra till ett bättre samhälle

22 August 2024

När Jimmy Antonssons barn frågar om han gjorde något för att bidra till ett hållbart samhälle vill han kunna luta sig tillbaka och svara ja. Därför sökte han sig till Skellefteå Science City och ska nu axla rollen som innovationsledare. Lär känna vår nya medarbetare!

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.