Skellefteå Science Park

Skellefteå Science Park växer med digital inkubator som främjar kreativa entreprenörer

Go Business är den tredje inkubatorn som etablerar sig på Skellefteå Science Park. Deras fokus på kreativa och kulturella branscher är en viktig pusselbit i utvecklandet av en hållbar och attraktiv region. 

Skellefteå Science Park växer med digital inkubator som främjar kreativa entreprenörer

Go Business är en digital inkubator för kreativa och nytänkande entreprenörer i Västerbotten och Norrbotten. Genom programmen Inkubator och Hangout samt den nystartade satsningen Idea Boost möjliggör inkubatorn för fler entreprenörer i norra Sverige att kunna leva på sina idéer och sin passion.

− Oavsett var du bor kan du söka dig till oss för att förverkliga din företagsdröm. Genom Go Business får du inspiration, kunskap, workshoppar och individuell coaching, och blir del i ett stort community av företagare som stöttar och peppar varandra och samarbetar över kommun- och länsgränserna, berättar Lisa Kejving, affärsutvecklare på Go Business.

Just nu utforskar Go Business dessutom hur de kan främja samarbeten, affärer och nätverk mellan kreativa entreprenörer och andra branscher och sektorer över den norra regionen.

− Kreativa krafter behövs för att skapa och vidareutveckla de attraktiva livs- och arbetsmiljöer som vi behöver ännu mer av här i norr. Vi vill använda våra erfarenheter från det digitala för att göra plats för fler samarbeten och innovationer över branschgränserna, berättar Lisa.

Just det är också en av flera anledningar till att Go Business valt att sitta på Skellefteå Science Park.

− Genom att finnas på Skellefteå Science Park kan vi vara en brygga mellan kreativa entreprenörer och andra aktörer, samtidigt som den här platsen ger oss möjlighet att lotsa våra deltagare vidare till fler sammanhang, aktiviteter och samverkansarenor som stärker dem i att ytterligare utveckla sin business. Det bäddar för givande utbyten, menar Lisa.

Skellefteå Science City har sedan länge arbetat för att stärka samverkan över sektorsgränser. Att Go Business valt att etablera sig på Skellefteå Science Park ses som en viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen av att bidra till en mer diversifierad och attraktiv region. 

- Vi arbetar på flera nivåer för att skapa en attraktiv och hållbar region, bland annat genom att koppla samman olika typer av näringar. Tillsammans med Go Business och andra aktörer som verkar för branschöverskridande samverkan ökar möjligheterna för innovation i skärningspunkter och utbyte mellan sektorer, säger Pernilla Lindmark, ansvarig för Skellefteå Science Park. 

Om Go Business
Go Business är en digital inkubator för kreativa och nytänkande entreprenörer i Västerbotten och Norrbotten. Go Business ägs av Piteå Science Park och finansieras av ERUF – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Skellefteå kommun, Piteå kommun, Boden Business Park, Övertorneå Kommun, Jokkmokks kommun, Vilhelmina kommun och Kalix kommun. Go Business har kontor i Skellefteå, Piteå och Luleå, och arbetar över hela den norra regionen. 

För mer information kontakta Lisa.Kejving@piteasciencepark.se


Om Skellefteå Science Park
Skellefteå Science Park är en plattform för möten och samarbeten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.

Här möts människor över branschgränser, kulturer, områden och kunskap. Tillsammans skapar vi förutsättningar för företag, produkter och tjänster att växa med syfte att accelerera utvecklingen av en mer hållbar och innovativ region. 

Vill du veta mer om Skellefteå Science Park
Välkommen att kontakta Pernilla Lindmark 

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.