LEDIGA TJÄNSTER

SENIOR PROJEKTLEDARE - Arctic Game

Nu behöver vi förstärka vårt team med en senior projektledare för att bidra till att utveckla spelbranschen och klustret Arctic Game.

SENIOR PROJEKTLEDARE - Arctic Game

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med stora industrietableringar som driver den gröna omställningen i Europa. I Skellefteå och norra Sverige kommer över 1000 miljarder att investeras de kommande åren. Förutom den starka basindustrin är spelbranschen en av de snabbast växande industrierna. Den är ett viktigt bidrag till regionens attraktionskraft för nya talanger, där nya spel skapas, nya bolag startas och etablerade bolag växer på en internationell marknad.

Skellefteå Science City är kommunens utvecklings- och innovationsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Företaget skapar branschutveckling inom energi, e-mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.

Bolaget bygger även strukturer för innovation på systemnivå, utvecklar innovationsmiljöer, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, marknadsför Skellefteå som innovativ plats, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå

Nu behöver vi förstärka vårt team med en senior projektledare för att bidra till att utveckla spelbranschen och klustret Arctic Game. 

ARBETSUPPGIFTER:

Som senior projektledare driver du nationella och internationella  projekt som bidrar till spelbranschens utveckling i norra Sverige. De flesta av projekten  är en del av klustret Arctic Game, det snabbast växande spelklustret i Sverige. Du jobbar nära dina kollegor och vår Cluster Manager inom spel. 

Du har stor erfarenhet av att jobba i projekt med extern finansiering. Det är meriterande om du har kunskap om  affärsutveckling, finansiering och internationalisering.  Tjänsten kräver ett stort mått av självständighet, strategiskt och ekonomiskt tänkande samt noggrannhet i dokumentation och administration. Som senior projektledare hos oss har du ekonomiskt ansvar för dina projekt. Du rapporterar till cluster manager och till projektets styrgrupp, samt ibland till VD och styrelse. 

Aktiviteterna sker med nationella och internationella  parter och en kärna i ditt arbete är att att driva våra uppdrag framåt och att hålla ihop alla inblandade parter. Resor ingår i tjänsten och du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Leda och driva projekt mot uppsatta mål med hjälp av kollegor och konsulter 
  • Bygga och utveckla internationella nätverk
  • Projektadministration

 

KVALIFIKATIONER

Du har en akademisk examen inom relevant område, alternativ annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.  

ERFARENHET

Minst 5 års erfarenhet av att självständigt leda projekt mot uppsatta mål med goda resultat Erfarenhet av förändringsledning och att leda komplexa uppdrag med många parter. Erfarenhet från spelbranschen är inget krav, men ett intresse att jobba och ödmjukhet inför att lära sig hur branschen fungerar behövs. Lika viktig är viljan att skapa bra samarbeten och affärer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Internationell erfarenhet är meriterande. 

OM DIG

Vår största resurs är våra medarbetare med sitt driv, engagemang och kompetens. Olika bakgrund och erfarenheter ser vi som en fördel i alla samarbeten.  Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och är trygg och lyhörd i din roll. Du har förmåga att motivera, inspirera och engagera andra människor. Du har ett entreprenöriell med stor social kompetens som gör att du har  lätt för att skapa relationer och att bygga nätverk. Du brinner för att driva utvecklingen framåt tillsammans med andra och anpassar dig lätt till nya situationer. Hos dig sitter det inte fast, du är prestigelös och ansvarsfull. Det du ser behöver göras tar du också tag i.  Rollen ställer även krav på att du är duktig på att organisera och prioritera. 

VI ERBJUDER

Du får möjlighet att vara en del av Skellefteås utveckling och spelbranschens tillväxt. Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt. Vi sitter i det nyöppnade Skellefteå Science Park på Campus tillsammans med andra företag. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och var du utför det. 

 

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Placeringsort: Skellefteå
Sista ansökningsdag: 31 januari men vi intervjuar och anställer löpande så skicka in din ansökan idag.

Skicka din ansökan till: join@skellefteasciencecity.se

Frågor om tjänsten:

Daniel Wilén, Cluster Manager Arctic Game, daniel.wilen@arcticgamelab.com
Frågor om rekryteringen: Anna Mård, VD Skellefteå Science City, anna@skellefteasciencecity.se

 

See job ad in English here > 

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.