Lediga jobb

Vi söker en Senior Innovationsledare

Är du en drivande person med ett öga för nya trender som kan leda människor från olika organisationer och med olika drivkrafter mot samma mål? Då kan du vara den vi söker till Skellefteå Science Citys kreativa gäng. Läs mer om tjänsten och ansök redan idag.

Vi söker en Senior Innovationsledare

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största Europeiska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. Förutom den starka basindustrin är spelbranschen en av de snabbast växande industrierna, som bidrar till regionens attraktionskraft.

OM SKELLEFTEÅ SCIENCE CITY
Skellefteå Science City är kommunens innovationsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Vi skapar branschutveckling inom energi, e-mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.
Bolaget jobbar även med samhällsutmaningar, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, utvecklar innovationsmiljöer och testbäddar, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå.

Nu vill vi förstärka vårt team med en senior innovationsledare som ska driva innovationsprocesser för att möta samhällsutmaningar och bidra till tillväxt och grön omställning.

ARBETSUPPGIFTER
Som senior innovationsledare kommer du att vara den ledande kraften bakom vårt bolags innovationsarbete. Din huvudsakliga uppgift är att fungera som en katalysator för innovation i våra projekt, där du intar en central roll i att leda workshops och innovationsprocesser genom olika metoder och verktyg. Målgruppen för ditt arbete sträcker sig över näringslivet, akademin, offentlig sektor och civilsamhället. Öppen innovation är en grundläggande princip för vår verksamhet, och din förmåga att skapa engagemang och upprätthålla effektiva samarbeten över sektorer kommer att vara avgörande för vår framgång.

ERFARENHET
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom området. Du har erfarenhet inom både strategiskt och praktiskt innovationsarbete. Vi värdesätter att du har hanterat hela innovationsprocessen - från att forma idéer till att förverkliga dem. Din kompetensprofil bör omfatta expertis inom strategisk planering, innovationsmetodik, effektiv processledning och designmetodik. Dessutom är dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda innovationsprojekt i samarbete med olika intressenter och branscher av största betydelse.

OM DIG
Du är en drivande person som är beredd att både utmana dig själv och vara ödmjuk inför olika perspektiv och viljor i komplexa sammanhang. Du tillför energi och kan leda människor från olika organisationer och med olika drivkrafter mot gemensamma mål. Hos dig sitter det inte fast, du är prestigelös och ansvarsfull, och tar tag i saker som behöver göras. Du har förmåga att inspirera, utmana och få med dig andra människor. Du har ett öga för nya trender och är angelägen om att föra nya idéer till bolaget, och på så sätt alltid se nya lösningar och möjligheter. 

VI ERBJUDER
Du kommer att ha stor frihet att påverka ditt arbete och planera hur du löser dina arbetsuppgifter, vilket ställer stora krav på dig. I utbyte kommer du få uppleva en yrkesmässig och personlig utveckling, ett tryggt socialt skyddsnät som kommer ge dig möjligheter att våga testa nytt och utmana dig själv, och en unik inblick i innovationerna som formar framtidens samhälle. 

Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt och brinner för det vi gör. Här finns både hjärta och engagemang för att skapa tillväxt och bidra till Skellefteås utveckling och gröna omställning.

ANSÖKAN OCH KONTAKT
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. 
Placeringsort: Skellefteå
Sista ansökningsdag: 30 april, men vi intervjuar och anställer löpande så skicka in din ansökan idag.
Ansökan skickas till: join@skellefteasciencecity.se

Frågor om tjänsten:
Anna Mård, vd, anna@skellefteasciencecity.se

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!

Vi söker en affärsutvecklare

01 July 2024

Har du ett entreprenöriellt driv, brinner för den gröna omställningen och lätt för att bygga nätverk? Då kan du vara den vi söker! Ansök nu och bli en del av vårt drivna team.