Arctic Game

Möt Intersective Games nya regionala projektledare

Vi välkomnar Pernilla Lindmark som ny regional projektledare för det treåriga projektet Intersecive Game. Pernilla har tidigare varit lokal projektledare för projektet i Skellefteå och tar med sig sitt stora engagemang och sin förmåga att hitta nya lösningar till sin nya roll.

Möt Intersective Games nya regionala projektledare

Projektet Intersective Game syftar till att skapa ett testbäddskluster inom spelteknik och metodik. Genom att främja innovation och samarbete mellan olika sektorer ska projektet stärka utvecklingen av teknik och tjänster inom både spelbranschen och andra områden. 

Vad innebär din nya roll som regional projektledare? 

– Som regional projektledare för Intersective Game har jag ett övergripande ansvar för att stödja projektteamet och säkerställa att vi fokuserar på rätt aktiviteter för att nå våra mål i tid och med hög kvalitet. Genom att vara lyhörd och delaktig i planering, genomförande och problemlösning vill jag stötta de lokala projektledarna så att arbetet flyter smidigt. Utöver det regionala ansvaret fortsätter jag att leda projektets lokala framsteg i Skellefteå, med särskilt fokus på att öka användningen och utforska nya tillämpningar för vårt motion capture-labb. 

Vad ser du mest fram emot med den kvarvarande projekttiden? 

– Projektet har pågått i 1,5 år, och vi går nu in i andra halvlek. Den närmaste tiden innebär förändring och förnyelse då vi får nya kollegor som förstärker vårt team. Deras expertis och idéer skapar nya möjligheter som kan driva projektet framåt. För att utnyttja detta börjar vi hösten med att samla oss som ett nytt team och prioritera projektets framtida inriktning. Jag ser också fram emot att arbeta med innovativa case i både Norrbotten och Västerbotten, och visa hur spelmetodik och avancerad teknik kan göra skillnad i olika branscher. 

Vad ser du som den största utmaningen? 

– Projektet syftar till att främja samarbete och innovation i skärningspunkten mellan spelbranschen och andra industrier. Vi har sett stort intresse, särskilt från offentlig sektor och traditionell industri. Men för att nå resultat krävs det att vi vågar testa nya metoder och sprider information om den kunskap och teknik som finns i vår region, och det tar tid. 

Intersective Game är ett treårigt ERUF ÖN-projekt med Skellefteå Science City som projektägare. Projektet finansieras gemensamt av Region Västerbotten, Region Norrbotten, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Luleå kommun och Boden Business Park. 

Skellefteå Droneport får asfalt med lägre klimatpåverkan

18 October 2024

Landningsplattan och tillhörande ytor har nu asfalterats med material som kraftigt minskar klimatpåverkan. Genom att använda Asfalt Zero – en klimatsmart asfalt med tallolja – visar Skellefteå vägen för miljövänlig infrastruktur.

Är du en senior projektledare? Sök jobb hos oss!

27 September 2024

Vi vill ha fler arbetskamrater! Så har du erfarenhet av projektledning, är nyfiken och är van vid att arbeta med företag i utvecklingsfas, så är detta ett spännande jobb för dig. Sedan är det förstås ett plus om du har en bakgrund inom energi eller hållbarhetsfrågor. Men gå gärna in och läs mer! Kom ihåg att även om du inte prickar in alla krav är vi intresserade av att höra från dig!