Skellefteå Science City

En ny grafisk profil för nya framsteg

Vi är stolta över att lansera vår nya grafiska profil. En profil som symboliserar vår passion för att ge fart till framtidens idéer och kreativitet.

En ny grafisk profil för nya framsteg

Skellefteå Science City är kommunens innovationsbolag. Vårt jobb är att stötta progressiva företag och skapa tillväxt som bidrar till den gröna omställningen. Allt för att bygga ett hållbart och innovationsdrivet samhälle. Det har alltid varit vårt mål och mission. 

När vi grundades för 9 år sedan hade vi inte kunnat ana vilka otroligt snabba framsteg som skulle ske inom bolaget och i Skellefteå. Vi har känt att vi saknat en profil som verkligen speglar det modiga bolag vi har blivit och den spännande regionen vi verkar för och i. Men nu är det äntligen dags för en uppdatering! 

Den nya identiteten är baserad på ett större strategi- och varumärkesarbete som vi gjort tillsammans med varumärkesbyrån Oh My. Ledordet för designen har varit transformation, därav valet att jobba med gradienter som suddar ut gränserna, förändras och alltid är i rörelse – precis så som vi jobbar på Skellefteå Science City. 

Profilen är ett stort steg i att stärka vår närvaro som en viktig spelare inom innovation och den gröna omställningen. Inte bara i regionen, utan på den globala marknaden. 

Innovationsvärlden har ögonen på norra Sverige och den här profilen känns som en perfekt kostym för att visa vilka vi är. Vi ser fram emot att klä oss i den nu när vi kliver in i en spännande utvecklingsfas och jobbar för att skapa nya framsteg för Skellefteå och regionen. 

Den nya grafiska profilen implementeras just nu över alla våra kontaktytor och vi hoppas verkligen att alla kommer uppskatta den nya energin som den tillför.

//Anna Mård, vd på Skellefteå Science City.  

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.