Sveriges innovationsriksdag

Skellefteå står som värdstad för Sveriges Innovationsriksdag

Skellefteå står som värdstad för Sveriges Innovationsriksdag
Skellefteå är just nu en av Europas mest expansiva tillväxtregioner och ett nav för utveckling av framtidens industri och näringsliv. Genom att kombinera platsens naturtillgångar med de bästa tänkbara förutsättningar för innovation, där kunskapen om storskalig och komplex industri möter nytänkande och kreativitet, har Skellefteå skapat en växtplats för hållbar utveckling.

Under årets Innovationsriksdag undersöker vi hur Sverige kan dra nytta av lokal innovationskraft för att möta globala utmaningarna, hur vi därigenom kan befästa Sveriges position som attraktivt innovationsland för tillväxt och välfärd samtidigt som vi bidra till omställningen av ett hållbart & digitaliserat samhälle. 
I år är det Skellefteå som står som värdstad för Sveriges Innovationsriksdag när temat är
GLOBALA UTMANINGAR - LOKAL INNOVATIONSKRAFT
 
 
OM SVERIGES INNOVATIONSRIKSDAG:
Sveriges Innovationsriksdag - SIR är den svenska branschföreningen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) årskonferens. SIR samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala aktörer från innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. De som arbetar med att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och policyer med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. SIR har de senaste åren adresserat utmaningar som innovations- och konkurrenskraft, cirkulär ekonomi och digital transformation. 
 
 
Arrangeras av: Swedish Incubators & Parks och Skellefteå Science City
Partnerns är: Teknikföretagen - Skellefteå kommun - Business Sweden - Tillväxtverket - Vinnova - ÅForsk foundation - Ignite Sweden
 
 

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt.