Innovators' Book Club: SCS om Corona Express

Vilka är de långvariga effekterna av pandemin, och hur kommer de att påverka oss? Och vad är egentligen det nya (o)normala? Det är precis vad som diskuterades under senaste Innovators’ Book Club.

Innovators' Book Club: SCS om Corona Express

I boken Corona Express skildrar Kjell A. Nordström och Per Schlingmann olika scenarios för hur världen kan komma att se ut post Covid-19. Det senaste året har vi nog alla längtat efter den dag när vi äntligen kan återgå till våra vanliga rutiner igen. Som att jobba från kontoret, krama om våra bekanta, gå på bio och helt enkelt leva våra normala liv. Boken ger såklart inga besked för när pandemin kommer att vara över, däremot presenterar den flera olika tänkbara scenarios för hur vårt nya (o)normala liv kan komma att se ut efter en pandemi med Covid-19.

Men efter de drygt 60 trovärdiga sidorna har vi endast hunnit skrapa lite lätt på ytan för att förstå pandemins långvariga effekter. Under Innovators’ Book club djupdyker vi därför ner i vilka möjligheter som föds just nu- och framförallt hur vi har möjlighet att ta tillvara på dem. Till exempel; på samma sätt som pandemin har tvingat oss till anpassade och förändrade levnadssätt, har du och jag möjlighet att skapa, påverka och ta chanser som leder till varaktiga effekter på såväl samhälle, människor och företag, oavsett om vi lever före-, under eller efter en pandemi.

Boken väcker många intressanta frågor, och med utgångspunkt i de scenarios som Nordström och Schlingmann presenterar i Corona Express diskuterar vi bland annat kring det framtida värdet av lokala värdekedjor. Här finns det exempelvis ett stort utrymme för nya investeringar, idéer, producenter, produkter, bolag, marknader och mer därtill att utvecklas.

Vi på Skellefteå Science City jobbar med att förverkliga idéer som framtidssäkrar Skellefteå, och idéer finns det gott om, oavsett när i tiden vi befinner oss. Vi rustar oss för att fortsätta göra det genom att våga prova nytt, att se möjligheter i oväntade situationer och ständigt med en vilja att fortsätta utvecklas. Om vi förbereder oss på att det onormala blir det nya normala kommer det helt enkelt bli lättare för oss att förverkliga nya idéer även i framtiden.

Har du läst boken? Vad tror du kommer vara viktigt i en värld post Covid-19?

Är du nyfiken på att veta mer om oss på Skellefteå Sciene City och vad vi jobbar med? Delta i nästa bokklubb eller kontakta oss!

Välkommen på glöggmingel

05 December 2022

Onsdag den 14 december bjuder Northern Energy Innovation Launch (NEIL) in till glöggmingel på tre olika plaster samtidigt.

Luciamys och innovationslust!

16 November 2022

Låt oss avsluta året på bästa möjliga sätt! Den 13 december bjuder Skellefteå Science City genom projektet Intersective Innovation in till en riktigt mysig luciamorgon där välmående och nätverkande står i fokus.