GÖR INNOVATIONSARBETET INKLUDERANDE – NY GUIDE BERÄTTAR HUR

Hur kan en mångfald av människor och perspektiv tillvaratas i utvecklingen av framtidens varor, tjänster och verksamheter? Det berättar en ny praktisk guide för inkluderande innovation som projektet Intersective Innovation och innovationsforskaren Malin Lindberg tillsammans tagit fram. Guiden ger konkreta verktyg och metoder för hur företag och verksamheter kan utveckla sina affärer med hjälp av andra företag och kompetenser.

GÖR INNOVATIONSARBETET INKLUDERANDE – NY GUIDE BERÄTTAR HUR

− Genom att involvera personer från olika branscher och bakgrunder i innovationsarbetet går det att ta tillvara på fler perspektiv, idéer och lösningar. Det gör att nya produkter och tjänster kan bli mer värdefulla och värdeskapande för målgruppen, säger Malin Lindberg, forskare inom inkluderande och innovation och organisation.

Sökandet efter nya vägar och möjligheter är en hög prioritet hos många företag, i och med omvärldens ständiga utveckling och förändring. Projektet Intersective Innovation sätter fokus på öppen och inkluderande innovation och olika metoder för innovationsdriven affärsutveckling.

− När olika människor och perspektiv möts kan vi skapa en mer mångfacetterad förståelse av samhällets utmaningar och behov. Det gör det enklare att förstå vilka sorters lösningar som har störst potential att skapa mervärde i människors liv, förklarar Anna Mård, projektledare för Intersective Innovation.

Nu har insikterna från projektet sammanställts i en guide som företag och andra verksamheter kan använda som ett mångfaldsverktyg i sitt innovationsarbete: En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter. Guiden kan användas vid innovationsutveckling och vid innovationsfokuserade projekt, evenemang, kommunikation och liknande.

− En fördel med guiden är att den är konkret och ger praktiska tips och metoder för hur man kan jobba mer inkluderat i sitt innovationsarbete, säger Malin Lindberg.

Guiden kan du ladda ner här: Guide Inkluderande Innovation

 

För mer information, kontakta:

Anna Mård, projektledare Intersective Innovation
anna.mard@piteasciencepark.se
070-580 85 70

Malin Lindberg, innovationsforskare och författare till En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt.