SMARTUP

De är nominerade till Årets Smartup - du bestämmer vinnaren!

Videung, Conifer Vision och Storfors Plåt är nominerade till Årets Smartup - Skellefteå röstar fram vinnaren!

De är nominerade till Årets Smartup - du bestämmer vinnaren!

För tredje året i rad kommer priset för Årets Smartup att delas ut under Bizbuz, Skellefteås näringslivsdag. Priset går till en person eller ett företag som har fått stöd av en aktör inom Smartup att utveckla sitt företag, och i år har du möjlighet att rösta fram vinnaren!

– Årets tre finalister, Storfors Plåt, Conifer Vision och Videung har alla en hållbar, innovativ idé med tillväxtpotential, säger Pernilla Lindmark, affärsutvecklare och ansvarig för Smartup på Skellefteå Science City, och fortsätter:

– Speciellt för i år är att vi låter Skellefteå vara med och rösta fram vinnaren. 

Under namnet Smartup Skellefteå samarbetar flera företags- och innovationsfrämjande aktörer. Inför Bizbuz har aktörerna nominerat tre entreprenörer som har möjlighet att vinna priset för Årets Smartup. 

– Alla nominerade företag har med imponerande innovationskraft utvecklat en produkt eller lösning som tillgodoser aktuella behov. Videung har med hållbarhet i fokus tagit fram en unik säng, Storfors Plåt har hittat en digital lösning som gör att företag sparar tid i offertprocessen och Conifer Visions smarta produkt underlättar tillgångsförvaltningen för skogsägare och skogsbolag, säger Pernilla Lindmark.

Priset för Årets Smartup delas ut under Bizbuz den 3 juni och består av 50 000 kronor.

– I och med prisutdelningen hoppas vi att ännu fler upptäcker Smartupsystemet och på så sätt tar kontakt med någon av aktörerna för att utveckla sin idé. Vinnaren får utöver prissumman stor synlighet och en boost för att utveckla sitt företag, säger Pernilla Lindmark.

Nomineringar till Årets Smartup 2022

Storfors Plåt
Storfors Plåt nomineras till Årets Smartup för sin nytänkande lösning som ger deras kunder en unik möjlighet att med hjälp av en surfplatta eller mobiltelefon själv mäta in sitt tak, välja material, visualisera resultatet samt se den totala kostnaden. Helt enkelt ett mobilt kalkylverktyg som levererar korrekt mätdata samtidigt som det ger en ökad kundupplevelse.

Storfors Plåt satsar nu helhjärtat på att lansera denna efterfrågade lösning på marknaden, och att vinna Årets Smartup skulle ge en tydlig boost både vad gäller utveckling och produktifiering.

Conifer Vision AB
Conifer Vision nomineras till Årets Smartup för sin innovativa lösning och sitt dedikerade arbete att digitalisera skogsindustrin. Den egenutvecklade AI-baserade SaaS-lösningen analyserar bildmaterial i syfte att optimera skoglig förvaltning för såväl skogsföretag, entreprenörer och privata skogsägare. Utöver detta bidrar lösningen även positiva klimateffekter genom att öka inbindningen av CO2.

Den drivkraft som Conifer har att förbättra branschen tillsammans med det positiva mottagandet hos flertalet stora kunder i både Sverige och utomlands gör att de är en självklart kandidat till Årets Smartup.

Videung
Videung nomineras till Årets Smartup för sin banbrytande produkt som har möjlighet att förändra den globala sängindustrin. Genom att fokusera på hållbarhet, lokala material och digitala processer har de utvecklat en revolutionerande säng som är skonsam mot såväl miljön som de som sover i sängen.

Videung har både den kunskap och produkt som krävs för att förändra hela sängindustrin att bli mer hållbar. Att vinna Årets Smartup skulle bidra med att den förändringen börjar i Skellefteå.

Rösta fram vinnaren av Årets Smartup här! 




Årets Smartup presenteras i samarbete med projektet SMART Tillväxt 2.3. Projektets övergripande mål är att få fler företag att växa och få ut fler innovationer på en större marknad.

Är du intresserad av att veta mer om Smartup Skellefteå? 
Välkommen att kontakta Pernilla Lindmark

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt.