Skellefteå Science Park

“Bonusen är att sitta tillsammans med andra”

Som coach för ledare runt om i Sverige och USA sökte Charlotte Hellgren en fast punkt för sin verksamhet Nativa Sweden AB. Den hittade hon på Skellefteå Science Park. 

“Bonusen är att sitta tillsammans med andra”

– Jag jobbar med många kunder digitalt och tycker att SSP har en fantastisk miljö för både digitala och analoga möten. Sedan finns det förstås en förhoppning att det kan ge möjlighet till samarbete för att utveckla verksamheter. Men bonusen är att sitta tillsammans med andra som ger känslan av kollegor, även om jag jobbar med eget, säger Charlotte Hellgren, grundare och ägare av Nativa Sweden AB.

Med 400 coachingtimmar och minst lika många timmar inom ledarskapsutbildning vill hon skapa förutsättningar för att utveckla naturliga och hållbara ledare genom coaching, utbildningar och workshops.
Charlotte har en bakgrund inom projektledning, verksamhetsutveckling och utbildning från olika branscher. Gräver man lite djupare hittar man även en lärarexamen, en civilekonomutbildning och diplom inom avancerad ledarskapscoachprogram.

– För mig utgår det naturliga ledarskapet från dig, dina värderingar, styrkor och utmaningar. Att leda i en komplex, osäker och snabbt föränderlig värld är en stor utmaning. Genom att utveckla ditt naturliga ledarskap kan du leda och hantera förändring till att ge önskat resultat eller bättre, fortsätter Charlotte.

För fyra år sedan tog trebarnsfamiljen beslutet att flytta tillbaka Skellefteå för att skapa en enklare vardag, efter mer än 20 år i Stockholm. Förutom enkelheten upplever Charlotte att Skellefteå och norra Norrland har blivit ett centrum för hållbar utveckling i Sverige och världen.

– Det här är en resa som jag är tacksam för att få bidra till genom att skapa förutsättningar för ett hållbart ledarskap för organisationer här i norr, och jag ser möjligheterna att sprida det ledarskapet till andra platser tack vare de digitala lösningarna som finns idag, avslutar Charlotte Hellgren.

Intresset för att bedriva sin verksamhet från Skellefteå Science City har ökat. Under en månad har tre företag/organisationer välkomnats till lokalerna. 

 

Skellefteå Science Park drivs av Skellefteå Science City och är en plats för möten och samverkan på Campus Skellefteå.

Vill du också ha Skellefteå Science Park som din arbetsplats, eller vill du veta mer?
Hör av dig till Pernilla Lindmark.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.