Intersective Innovation

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén är äntligen tillbaka! För andra gången bjuder projektet Intersective Innovation in till inspirationsdagen MishMash. Den 22 februari förvandlas Studio Acusticum i Piteå till en inspirerande mötesplats för hela näringslivet i Norr- och Västerbotten. 

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén från 2019 är äntligen tillbaka! För andra gången arrangerar projektet Intersective Innovation inspirationsdagen MishMash. En inspirerande mötesplats som riktar sig till entreprenörer, företagsledare, anställda, drivna och nyfikna människor för att bjuda på nya perspektiv och insikter från några av landets främsta talare. 

- Årets MishMash blir minst lika ambitiöst, bjussigt och spännande som tidigare! Föreläsningar, workshops och överraskningar kommer att avlösa varandra i riktig MishMash-andra, säger Jacob Gabrielsson, projektledare för Intersective Innovation vid Piteå Science Park.

I mixen av talare finns bland annat skridskoåkaren Nils van der Poel som skrev idrottshistoria när han tog dubbla OS-guld och satte nytt världsrekord i Peking 2022. Utöver OS-succén sticker Nils ut på fler sätt, han har vunnit det mesta som går inom sin sport, SM, JVM, VM och OS. Han har offentliggjort sitt träningsupplägg i syfte att hjälpa andra att ta sporten vidare och efter att han avslutat sin elitkarriär har han blivit en av Sveriges mest eftertraktade talare. Det visar sig nämligen att elitidrottare och företagare har mycket gemensamt - och det är just det som Nils nu kommer att dela med sig av under MishMash.

En annan talare att se fram emot är hållbarhetsentreprenören, klimataktivisten och företagsrådgivaren Rebecka Carlsson. Hennes imponerande CV består bland annat av författarskapet till boken Exponentiell klimatomställning, politisk sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, grundare till flertalet hållbarhetsstartups och en av få Svenskar som studerat vid Singularity University. Under MishMash kommer hon berätta om nya affärsmöjligheter som näringslivet står inför utifrån den teknikutveckling som följer med klimatomställningen.

Förutom möjligheten att inspireras av den tvåfaldiga OS-guldmedaljören och hållbarhetsentreprenören/klimataktivisten/företagsrådgivaren håller Tailorbird i en annorlunda workshop med hög innovationshöjd, kreativitet och snabbt tempo där vi tillsammans får i uppgift att lösa globala utmaningar. 

 

Invajo.com

➔ Läs mer om MishMash här!

Projektet Intersective Innovation 2.0 syftar till att ge små- och medelstora företag i Övre Norrland möjlighet att stärka sin innovationskraft genom att facilitera möten över branschgränser. Under våren 2023 löper projektet mot sitt slut, och MishMash blir bland det sista som görs inom projektet. 

- Intersective Innovation handlar om att få branscher och sektorer att mötas genom öppen innovation. Genom MishMash har vi möjlighet att samla flera personer för att diskutera samhällsutmaningar, ifrågasätta traditionella arbetssätt och låta nya idéer födas, säger Jacob.

➔ Läs mer om Intersective Innovation

Vill du veta mer om projektet Intersective Innovation? 
Välkommen att kontakta Emina Kovacevic

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.

Kontorsmiljöer får nya namn

16 April 2024

Efter ett varumärkesarbete byter kontors- och innovationsmiljöerna på Campusområdet namn till Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park.

Vi söker en Community- och Event Manager

02 April 2024

Vill du leda ansvaret för att utveckla och driva våra miljöer, Skellefteå Innovation Park och Skellefteå Game Park? Vi söker en utåtriktad och idérik person som planerar och genomför olika aktiviteter och gärna vågar testar nya koncept som bidrar till näringslivets tillväxt.