Intersective Innovation

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén är äntligen tillbaka! För andra gången bjuder projektet Intersective Innovation in till inspirationsdagen MishMash. Den 22 februari förvandlas Studio Acusticum i Piteå till en inspirerande mötesplats för hela näringslivet i Norr- och Västerbotten. 

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén från 2019 är äntligen tillbaka! För andra gången arrangerar projektet Intersective Innovation inspirationsdagen MishMash. En inspirerande mötesplats som riktar sig till entreprenörer, företagsledare, anställda, drivna och nyfikna människor för att bjuda på nya perspektiv och insikter från några av landets främsta talare. 

- Årets MishMash blir minst lika ambitiöst, bjussigt och spännande som tidigare! Föreläsningar, workshops och överraskningar kommer att avlösa varandra i riktig MishMash-andra, säger Jacob Gabrielsson, projektledare för Intersective Innovation vid Piteå Science Park.

I mixen av talare finns bland annat skridskoåkaren Nils van der Poel som skrev idrottshistoria när han tog dubbla OS-guld och satte nytt världsrekord i Peking 2022. Utöver OS-succén sticker Nils ut på fler sätt, han har vunnit det mesta som går inom sin sport, SM, JVM, VM och OS. Han har offentliggjort sitt träningsupplägg i syfte att hjälpa andra att ta sporten vidare och efter att han avslutat sin elitkarriär har han blivit en av Sveriges mest eftertraktade talare. Det visar sig nämligen att elitidrottare och företagare har mycket gemensamt - och det är just det som Nils nu kommer att dela med sig av under MishMash.

En annan talare att se fram emot är hållbarhetsentreprenören, klimataktivisten och företagsrådgivaren Rebecka Carlsson. Hennes imponerande CV består bland annat av författarskapet till boken Exponentiell klimatomställning, politisk sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, grundare till flertalet hållbarhetsstartups och en av få Svenskar som studerat vid Singularity University. Under MishMash kommer hon berätta om nya affärsmöjligheter som näringslivet står inför utifrån den teknikutveckling som följer med klimatomställningen.

Förutom möjligheten att inspireras av den tvåfaldiga OS-guldmedaljören och hållbarhetsentreprenören/klimataktivisten/företagsrådgivaren håller Tailorbird i en annorlunda workshop med hög innovationshöjd, kreativitet och snabbt tempo där vi tillsammans får i uppgift att lösa globala utmaningar. 

 

Invajo.com

➔ Läs mer om MishMash här!

Projektet Intersective Innovation 2.0 syftar till att ge små- och medelstora företag i Övre Norrland möjlighet att stärka sin innovationskraft genom att facilitera möten över branschgränser. Under våren 2023 löper projektet mot sitt slut, och MishMash blir bland det sista som görs inom projektet. 

- Intersective Innovation handlar om att få branscher och sektorer att mötas genom öppen innovation. Genom MishMash har vi möjlighet att samla flera personer för att diskutera samhällsutmaningar, ifrågasätta traditionella arbetssätt och låta nya idéer födas, säger Jacob.

➔ Läs mer om Intersective Innovation

Vill du veta mer om projektet Intersective Innovation? 
Välkommen att kontakta Emina Kovacevic

Internationella experter till Arctic Games nya satsning

22 February 2024

Arctic Game Masterclass är ett nytt initiativ utformat för att underlätta kunskapsdelning inom spelklustret. Med noga utvalda internationella experter för att ge relevant och inspirerande kunskap som kan appliceras i det dagliga arbetet.

Vätgasevent lyfter framtidens gröna omställning i norra Sverige

15 February 2024

De var en fullbokad dag med en stark känsla av framåtanda när frågan om vätgasens roll i det moderna samhället lyftes på vätgaseventet i Luleå Science Park. En fråga som blivit alltmer aktuell i takt med den ökade medvetenheten om behovet av hållbara lösningar.

Projekt för drönarfrakt på Skellefteå Droneport

14 February 2024

Ett nyskapande projekt har startat vid Skellefteå Droneport med målet att utföra förkommersiella tester för drönarfrakt. Projektet innefattar en systemdemonstrator som integrerar samhällsdialog, teknologi, affärs- och hållbarhetsaspekter samt tillstånd och regler för att samordna och möjliggöra framsteg inom området.