Intersective Innovation

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén är äntligen tillbaka! För andra gången bjuder projektet Intersective Innovation in till inspirationsdagen MishMash. Den 22 februari förvandlas Studio Acusticum i Piteå till en inspirerande mötesplats för hela näringslivet i Norr- och Västerbotten. 

MishMash: inspirationsdagen du inte vill missa!

Succén från 2019 är äntligen tillbaka! För andra gången arrangerar projektet Intersective Innovation inspirationsdagen MishMash. En inspirerande mötesplats som riktar sig till entreprenörer, företagsledare, anställda, drivna och nyfikna människor för att bjuda på nya perspektiv och insikter från några av landets främsta talare. 

- Årets MishMash blir minst lika ambitiöst, bjussigt och spännande som tidigare! Föreläsningar, workshops och överraskningar kommer att avlösa varandra i riktig MishMash-andra, säger Jacob Gabrielsson, projektledare för Intersective Innovation vid Piteå Science Park.

I mixen av talare finns bland annat skridskoåkaren Nils van der Poel som skrev idrottshistoria när han tog dubbla OS-guld och satte nytt världsrekord i Peking 2022. Utöver OS-succén sticker Nils ut på fler sätt, han har vunnit det mesta som går inom sin sport, SM, JVM, VM och OS. Han har offentliggjort sitt träningsupplägg i syfte att hjälpa andra att ta sporten vidare och efter att han avslutat sin elitkarriär har han blivit en av Sveriges mest eftertraktade talare. Det visar sig nämligen att elitidrottare och företagare har mycket gemensamt - och det är just det som Nils nu kommer att dela med sig av under MishMash.

En annan talare att se fram emot är hållbarhetsentreprenören, klimataktivisten och företagsrådgivaren Rebecka Carlsson. Hennes imponerande CV består bland annat av författarskapet till boken Exponentiell klimatomställning, politisk sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, grundare till flertalet hållbarhetsstartups och en av få Svenskar som studerat vid Singularity University. Under MishMash kommer hon berätta om nya affärsmöjligheter som näringslivet står inför utifrån den teknikutveckling som följer med klimatomställningen.

Förutom möjligheten att inspireras av den tvåfaldiga OS-guldmedaljören och hållbarhetsentreprenören/klimataktivisten/företagsrådgivaren håller Tailorbird i en annorlunda workshop med hög innovationshöjd, kreativitet och snabbt tempo där vi tillsammans får i uppgift att lösa globala utmaningar. 

 

Invajo.com

➔ Läs mer om MishMash här!

Projektet Intersective Innovation 2.0 syftar till att ge små- och medelstora företag i Övre Norrland möjlighet att stärka sin innovationskraft genom att facilitera möten över branschgränser. Under våren 2023 löper projektet mot sitt slut, och MishMash blir bland det sista som görs inom projektet. 

- Intersective Innovation handlar om att få branscher och sektorer att mötas genom öppen innovation. Genom MishMash har vi möjlighet att samla flera personer för att diskutera samhällsutmaningar, ifrågasätta traditionella arbetssätt och låta nya idéer födas, säger Jacob.

➔ Läs mer om Intersective Innovation

Vill du veta mer om projektet Intersective Innovation? 
Välkommen att kontakta Emina Kovacevic

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.