Intersective Innovation

METODER OCH VERKTYG FÖR ÖPPEN INNOVATION

METODER OCH VERKTYG FÖR ÖPPEN INNOVATION

Intersective Innovation lanserar metodbok innehållandes metoder och verktyg för öppen innovation. 

Mycket har gjorts kring öppen innovation – men väldigt lite när det gäller små och medelstora företag och enskilda firmor. Detta har Piteå Science Park, Skellefteå Science City och RISE tagit fasta på i projektet Intersective Innovation.  

Nästan alltid ligger fokus på storbolag, men faktum är att 96 procent av Sveriges företag har mindre än tio anställda.

- Att jobba strukturerat med innovation är viktigt för alla som vill växa och utvecklas, men för mindre företag som vill klara sig i en föränderlig värld är det en nödvändighet. Och det är just därför som vi gör den här boken säger projektledare Anna Mård.  

Det här är på samma gång en handbok och metodbok som ger dig som läser en introduktion till varför man ska jobba med öppen innovation i små och medelstora företag – och hur man gör det. Kanske jobbar du liksom vi i innovationsstödsystemet som möjliggöra, kanske är du rådgivare eller en entreprenör som vill få praktiska verktyg och hitta grunderna till ditt innovationsarbete. 

Vår förhoppning är att öppen innovation inom små- och medelstora företag blir ett växande forskningsområde framöver och att fler mindre företag börjar jobba strukturerat med innovation. Vi hoppas också att fler vågar prova öppen innovation och att jobba tillsammans med andra branscher, forskare och offentlig sektor – så kallad innovation i skärningspunkter. Den här boken är vårt bidrag i det arbetet, du kan ta del av innehållet via hemsidan intersectiveinnovation.se och även ladda ner boken som PDF här. 

 

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.