Intersective Innovation bjuder på luciafika och workshop!

Luciamys och innovationslust!

Låt oss avslut året på bästa tänkbara sätt! Tillsammans med Urkraft och Studentcentrum bjuder projektet Intersective Innovation in till en riktigt mysig luciamorgon med både fika, mingel och möjlighet att testa på innovation. Vi startar morgonen med allt gott som hör julen till för att sedan ta med oss vår feel-good känsla in till verkstaden där vi tillsammans testar på innovation!
Luciamys och innovationslust!

Tillsammans med Urkraft och Studentcentrum bjuder projektet Intersective Innovation in till en riktigt mysig luciamorgon med både fika och möjlighet att testa på innovation. Vi startar morgonen med pepparkarkor, lussebullar, glögg och annat gott som hör julen till. Under minglet kommer du även kunna ta del av utställningar, diktsamlingar och samtal där fokus är att bidra till ett gott välmående.

- I korthet vill vi fokusera på att skapa en riktigt mysig luciamorgon där välmående, nätverkande och innovation står i fokus säger Emina Kovacevic, Innovation Manager på Skellefteå Science City.

Det är därför som planen är att börja luciamorgonen utomhus där såväl studenter, företag, aktörer och privatpersoner har möjlighet att träffas, fika, nätverka och må gott. Tillsammans med Urkraft och Studentcentrum är målet att skapa en riktigt mysig luciamorgon med både pynt och fika. 

- Därefter tar vi med oss vår feel-good känsla in till verkstaden på Skellefteå Science park där vi tillsammans testar på innovation genom att gå igenom 3 steg i innovationsprocessen, avslutar Emina.

Luciamyset startar 08:30 på Campustorget. Vid riktigt busväder håller vi till inne på Skellefteå Science park. Workshopen startar 09:30.

➔ Läs mer och anmäl dig här!

Vill du veta mer om projektet Intersective Innovation? 
Välkommen att kontakta Emina Kovacevic

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.