Krönika

Nyfikenheten är vårt viktigaste förhållningssätt!

Covid-pandemin kastade oss rakt in i framtiden och Zoom, Teams och Google Meet blev från en dag till en annan några av våra mest använda arbetsverktyg. Men vilka möjligheter har de egentligen öppnat upp för?

Nyfikenheten är vårt viktigaste förhållningssätt!

För någon månad sen tittade jag i kalendern och såg att en av mina medarbetare satt i ett google hangout-möte med en samarbetspartner i Piteå. Nyfiket klickade jag på länken och klev in i mötet. Lite förvånade men glada undrade de vad jag ville? Jag svarade att jag bara var nyfiken på att se vad de jobbade med. Hade de fysiskt suttit i ett mötesrum hade jag garanterat tittat in om jag gått förbi. Från detta tillfälle så tittar jag ofta in hos mina medarbetare i deras digitala rum, hur ska jag annars kunna hjälpa till och leda verksamheten?

I vår nystartade bokklubb så har vi läst Corona Express där Kjell A Nordström och Per Schlingmann till min glädje lyfter upp nyfikenheten som det kanske viktigaste förhållningssättet.

”I onormala tider, när ingenting längre förvånar, handlar det om att finna sina egna vinklar på tillvaron och se de nya möjligheterna”

Tänk vilka möjligheter som ligger i att vi inte kan ses fysiskt. En företagare i Storuman beskrev det på ett bra sätt.

”Nu är första gången jag känner att jag är med på samma villkor”

Hen refererar till möten som tidigare skett fysiskt i Umeå med möjlighet att delta på distans. Helt plötsligt var maktbalansen förändrad, det fysiska övertaget var borta och mötesdeltagarna möttes på samma villkor.

Just nu är jag väldigt nyfiken på om vi kan skapa en fungerande attraktiv hybridcommunity där medlemmar kan mötas digitalt eller fysiskt men där samhörigheten, nyttan och möjligheterna är densamma. Vi på Skellefteå Science City håller med Kjell och Per att:

”Ständig nyfikenhet i kombination med att se möjligheter istället för problem tror vi är vägen fram”

 

Electromagnetic compatibility – Open Area Test Site in Skellefteå

22 November 2023

Welcome to learn more about electromagnetic compatibility (EMC) in electric aviation and other fields. EMC is an important piece of the puzzle to enable electrification of the transport sector, allowing new electrified technologies to co-exist and function in relation to other new and old equipment.