Ny medarbetare

Jimmy vill bidra till ett bättre samhälle

När Jimmy Antonssons barn frågar om han gjorde något för att bidra till ett hållbart samhälle vill han kunna luta sig tillbaka och svara ja. Därför sökte han sig till Skellefteå Science City och ska nu axla rollen som innovationsledare.

Lär känna vår nya medarbetare!

Jimmy vill bidra till ett bättre samhälle

Vad ska du arbeta med på Skellefteå Science City, SCS?
Primärt kommer jag jobba med SustainGov, vilket är ett omspännande och ambitiöst program inom ramen för landets innovationsstatsning Impact Innovation. Men jag kommer också att vara aktiv i andra projekt, såsom bla Samverket.

Vad har du arbetat med tidigare?
Närmast kommer jag från edtech företaget NUITEQ där jag ledde produktutvecklingen. Dessförinnan har jag jobbat för en pionjär inom social företagande och innovation, Mitt Liv (svb), som jobbar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Sammanfattningsvis har jag dryga tio år i startups, tidiga företagsfaser och i innovationssystemet i bagaget.

Vad var det som lockade att börja jobba på Skellefteå Science City?
Det som lockade mig att börja på Skellefteå Science City var deras starka fokus på grön omställning och hållbar utveckling. Vår generation är ansvariga och skyldiga att skapa ett bättre samhälle för våra barn och barnbarn, där vi genom innovativa lösningar uppnått resilienta och klimatsmarta samhällen. När mina barnbarn frågar mig om jag gjorde nåt för att bidra till ett hållbart samhälle, då vill jag kunna svara “ja”.

Vad tar du med dig för tidigare erfarenheter i din nya roll?
– Jag tar med mig branschöverskridande erfarenheter från ett antal olika roller och företag. Lärdomarna från att både ha startat eget, drivit innovation i mindre SME och stöttat andra bör kunna bidra till kompletterande perspektiv i rollen som innovationsledare. Kunskap är ingen ‘tung börda att bära’, som min gamla klassföreståndare alltid sa, och jag hoppas kunna lära mig och bidra ytterligare i min roll på SCS i samverkan med andra intressenter.

Vad ser du fram emot med ditt jobb?
– Det finns mycket att se fram emot, men i slutändan är det att lära känna alla inom och runt SCS för att tillsammans bidra till den gröna omställningen. Att verka inom SustainGov, en av delarna i Sverige innovationssatsning Impact Innovation, och få bidra till att göra offentlig sektor till en aktiv möjliggörare för hållbarhetsomställningen känns inspirerande och motiverande. 

Avslutningsvis känns det som Skellefteå har goda förutsättningar för att vara drivande i den gröna omställningen och jag hoppas vi fortsätter ta ledartröjan och vara framåtlutade även framöver.

Vad gör du på fritiden?
– När jag inte jobbar så är jag med min familj. Med tre barn, diverse upprustning av hus osv, så finns det inte alltför mycket tid kvar, men ges tillfälle så gillar jag att läsa. Tittar dessutom gärna på fotboll och tränar gör jag också, med målet att komma upp till WHOs rekommendation på 150 aktiva minuter per vecka (vilket jag sällan når, hehe). 

Projektet SustainGov är under uppstart och mer information kommer inom kort.

Att arbeta lokalt med innovation lockade Tove

22 August 2024

Som Senior Innovationsledare ska Tove Mohall arbeta tillsammans med olika aktörer för att möta samhällets utmaningar. Varmt välkommen till oss på Skellefteå Science City! Möt vår nya medarbetare Tove Mohall!

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.