Innovationscheckar

Talk in the park: Immateriella tillgångar

Är du nyfiken på IP, eller vill du ta del av 100 000 sek för att utveckla en affärsstrategi för era immateriella tillgångar? Välkommen till vårt lunchseminarium den 1 juni där du får lära dig mer om immateriella rättigheter och möjligheterna med IP-checkarna!

Talk in the park: Immateriella tillgångar

Skellefteå Science City är inne på sitt andra år som intermediär av innovationscheckar. Med Zacco som upphandlad expertkonsult på området immateriella tillgångar vill vi växla upp arbetet med att förmedla IP-checkar till små- och medelstora företag. Läs mer om innovationscheckarna här!

Torsdag den 1 juni bjuder vi in till en kostnadsfri lunchföreläsning där du får lära dig om immateriella tillgångar, hur du identifierar, skyddar och hanterar dem och framförallt varför det är så viktigt att hålla koll på dem. Dessutom får du veta mer om möjligheten att ta del av 100 000 sek för att med stöd från Zacco utveckla en affärsstrategi för era immateriella tillgångar! 

Eventet riktar sig till dig som driver företag.

➔ Anmäl dig till lunchföreläsningen här!


📅 1/6 2023
🕤 11:30 - 12:30
📍 Skellefteå Science Park, Laboratorgränd 9, Campus Skellefteå

Lunch ingår.

Program:

 • 11:30 Välkomna! Lunch och mingel
  Josefin Lundberg,
   projektledare för innovationscheckar vid Skellefteå Science City, hälsar välkomna och inleder lunchen med att berätta om innovationscheckarna samt hur du tar del av dem. 

 • 11:45 Föreläsning: Immateriella tillgångar 
  Johanna Forsgren Israelsson, senior partner vid Zacco, delar med sig av konkret information om immateriella tillgångar. Du kommer bland annat att lära dig mer om:
  • vilka företag har immateriella tillgångar- och hur ser dessa ut?
  • vad finns det för koppling mellan de immateriella tillgångarna och företagets affärsplan?
  • vad menas med en IP-strategi och på vilket sätt är den viktig?
  • hur identifierar, skyddar och hur hanterar vi dem?
  • hur stärker den våra konkurrensfördelar och på vilket sätt skapar den värde i företaget?

 • 12:15 Möjlighet till frågor och nätverkande

Varmt välkommen! 


➔  Vill du veta mer om möjligheterna med innovationscheckarna? Läs mer här!
Du är även välkommen att kontakta Josefin Lundberg 

Vi välkomnar Bolidens kommunikatörer

29 April 2024

Vid en omorganisation av Bolidens koncernkommunikation hamnade kommunikatörerna i Skellefteå under huvudkontoret i Stockholm. För att behålla närheten till verksamheterna valde Tomas Westermark och Elin Sjöström att hyra kontorsplatser på Skellefteå Innovation Park.

“Tänk globalt men agera lokalt”

19 April 2024

Efter några dagar på Amsterdam Drone Week blev slutsatsen att arbetet  med Skellefteå Droneport är en viktig kugge i utvecklingen av drönare och drönarrelaterade tjänster.

Braincade vaskar fram innovationer

17 April 2024

Vad kan vi göra med spillvärme? Det var frågeställningen vid ett event där kreativ brainstormning mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet. Resultatet blev fyra innovativa idéer.