GÖR INNOVATIONSARBETET INKLUDERANDE – NY GUIDE BERÄTTAR HUR

Hur kan en mångfald av människor och perspektiv tillvaratas i utvecklingen av framtidens varor, tjänster och verksamheter? Det berättar en ny praktisk guide för inkluderande innovation som projektet Intersective Innovation och innovationsforskaren Malin Lindberg tillsammans tagit fram. Guiden ger konkreta verktyg och metoder för hur företag och verksamheter kan utveckla sina affärer med hjälp av andra företag och kompetenser.

GÖR INNOVATIONSARBETET INKLUDERANDE – NY GUIDE BERÄTTAR HUR

− Genom att involvera personer från olika branscher och bakgrunder i innovationsarbetet går det att ta tillvara på fler perspektiv, idéer och lösningar. Det gör att nya produkter och tjänster kan bli mer värdefulla och värdeskapande för målgruppen, säger Malin Lindberg, forskare inom inkluderande och innovation och organisation.

Sökandet efter nya vägar och möjligheter är en hög prioritet hos många företag, i och med omvärldens ständiga utveckling och förändring. Projektet Intersective Innovation sätter fokus på öppen och inkluderande innovation och olika metoder för innovationsdriven affärsutveckling.

− När olika människor och perspektiv möts kan vi skapa en mer mångfacetterad förståelse av samhällets utmaningar och behov. Det gör det enklare att förstå vilka sorters lösningar som har störst potential att skapa mervärde i människors liv, förklarar Anna Mård, projektledare för Intersective Innovation.

Nu har insikterna från projektet sammanställts i en guide som företag och andra verksamheter kan använda som ett mångfaldsverktyg i sitt innovationsarbete: En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter. Guiden kan användas vid innovationsutveckling och vid innovationsfokuserade projekt, evenemang, kommunikation och liknande.

− En fördel med guiden är att den är konkret och ger praktiska tips och metoder för hur man kan jobba mer inkluderat i sitt innovationsarbete, säger Malin Lindberg.

Guiden kan du ladda ner här: Guide Inkluderande Innovation

 

För mer information, kontakta:

Anna Mård, projektledare Intersective Innovation
anna.mard@piteasciencepark.se
070-580 85 70

Malin Lindberg, innovationsforskare och författare till En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!

Vi söker en affärsutvecklare

01 July 2024

Har du ett entreprenöriellt driv, brinner för den gröna omställningen och lätt för att bygga nätverk? Då kan du vara den vi söker! Ansök nu och bli en del av vårt drivna team.