Skellefteå Science Park

Connect Sverige öppnar kontor i Skellefteå

Connect Sveriges uppdrag är att förkorta entreprenörers väg till framgång och agerar som ett kit mellan goda idéer och kapital. Miljön på Skellefteå Science Park blev ett naturligt val för att kunna att verka på en innovativ plats och möta människor över branschgränser, kulturer och områden.

Connect Sverige öppnar kontor i Skellefteå

– Det kändes helt logiskt att sitta på Skellefteå Science Park då många liknande aktörer finns i byggnaden. Då vi har intressen inom samma område blir det ett vettigt utbyte i fikarummet och i korridorerna, en ömsesidig nytta, säger Patrick Jonsson, affärsutvecklare på Connect Sverige i Skellefteå.

Connect Sverige matchar företag med rätt verktyg och kapital och har hjälpt 4500 företag att nå sina mål. För att enkelt beskriva vad Connect Sverige sysslar med så kan man rikta tankarna mot tv-programmet Draknästet. Det är en organisation för entreprenörer av entreprenörer med grundprincipen att hjälpa goda idéer att hitta kapital - och tvärtom. Exempelvis om ett företag vill ta ett stort kliv med att bygga en ny fabrik så krävs både kapital och kompetens och då kan en ny delägare vara en lösning. Connect kan då anordna en språngbräda och plocka fram några lämpliga investerings kandidater som får en pitch om idén. 

– Vi tillhandahåller ett kontaktnät som vi går i god för och genomför bara de idéer som vi tror på. Det blir ett mervärde för investerarna och även för företagen. Vi är en regional samhällsmässig tjänst, så är något företag ute efter att hitta investeringskapital så kan man hojta till mig så ska jag hjälpa till att hitta pengar, säger Patrick Jonsson.

Patrick har hela livet jobbat som egenföretagare. Han startade Grafit, en it-återförsäljare med inriktning på Apple, som hade kontor och butiker från Sundsvall och norrut. Patrick delar sin arbetstid med att jobba 50% som affärsutvecklare på Connect Sverige och 50% som affärsutvecklare på Affärsliv w3. 

– De här två rollerna kompletterar varandra väldigt bra med kapital och kompetenser. Jag får tillgång till två kontaktnät och gräver i två syltburkar samtidigt.

Skellefteå Science Park drivs av Skellefteå Science City och är en plats för möten och samverkan på Campus Skellefteå.

Vill du också ha Skellefteå Science Park som din arbetsplats, eller vill du veta mer?
Hör av dig till Pernilla Lindmark

En frukost med framtidens teknik i fokus

27 May 2024

I projektet Intersective Game anordnades frukosten Arctic Game Breakfast på temat motion capture. Deltagarna som både kom från näringslivet och akademin fick lyssna på inspirerande projekt skapade med tekniken samt gå en rundvandring i ett av mocap-labben på Campus i Skellefteå.

Energibolagen stärker samarbetet över gränserna

27 May 2024

Ett starkare samarbete över hela Kvarkensregionen inom energisektorn och en plattform för dialog mellan politik, akademi och näringsliv. Det är motiveringen bakom det arbetsutskott som bildats av energibolagen som deltar i projektet Botnia Green Energy.

Norra Sveriges gröna industrialisering i fokus på nationell konferens

23 May 2024

I år hölls den nationella konferensen Sveriges Innovationsriksdag i Boden och Luleå med temat Grön Industrialisering - Framtidens samhälle. Eventet pågick under tre dagar och var helt slutsålt med 330 deltagare. Dagarna fylldes med sitevisits kombinerat med intressanta talare, valbara spår, paneldiskussioner, spontana möten och inte minst nätverkande.