VI ANSTÄLLER

Communication Manager

Vi vill utöka vårt team med en kommunikatör som kan ansvara för att stärka och marknadsföra våra varumärken, evenemang och projekt!

Communication Manager

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största Europeiska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. Förutom den starka basindustrin är spelbranschen en av de snabbast växande industrierna. Spelbranschen är ett viktigt bidrag till regionens attraktionskraft för nya talanger, där nya spel skapas, nya bolag startas och etablerade bolag växer på en internationell marknad. 

Skellefteå Science City är kommunens innovations- och  utvecklingsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Vi skapar branschutveckling inom energi, e-mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.

Bolaget bygger även strukturer för innovation på systemnivå, utvecklar innovationsmiljöer, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, marknadsför Skellefteå som innovativ plats, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå.

För att synliggöra allt spännande som Skellefteå Science City jobbar med och samtidigt stärka vårt eget varumärke söker vi nu en Communication Manager. 

ARBETSUPPGIFTER:

Som kommunikatör hos oss ansvarar du för att utveckla och driva Skellefteå Science Citys kommunikation, både operativt och strategiskt. I ditt arbete kommer du att synliggöra verksamheten och dess olika satsningar genom innehållsproduktion och analys av sociala medier, film, webb och nyhetsbrev. Du arbetar mot flera olika målgrupper – som näringsliv, politiker, finansiärer, forskare och intresseorganisationer – för att kommunicera vårt erbjudande och de värden som vi skapar.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Synliggöra och marknadsföra våra varumärken, projekt och events 
  • Planera, producera, anpassa och sprida innehåll, som text, bild, video i olika kanaler och plattformar 
  • Ansvara för att följa och uppdatera sociala kanaler och webb för företaget 
  • Vara stöttande till projektledare för att sprida kommunikation kring våra projekt, event och uppdrag
  • Följa upp och analysera insatser och kampanjer
  • Bygga nätverk till våra målgrupper
  • Ha koll på omvärld och trender och föra in relevant ny kunskap i organisationen

KVALIFIKATIONER

För att klara jobbet behöver du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som kan betraktas som likvärdig. För att rollen ska passa dig behöver du ha tidigare erfarenhet av att arbeta med såväl webb som digitala kanaler, vara en van skribent och ha ett estetiskt sinne. Du trivs med höga tempon och testar gärna nya idéer. 

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

ERFARENHET

Vi söker dig som är trygg med innehållsproduktion och analys i sociala medier och digitala kanaler, men som också kan göra enklare film- och fotouppdrag. Du har känsla för vad som fångar olika målgruppers intresse, kan anpassa tonalitet, budskap och tilltal samt formulera budskap i både text och rörliga medier. Har du dessutom erfarenhet och intresse av att skapa och driva event är det en stor fördel.

OM DIG

Som person är du driven, ansvarstagande och van att arbeta mot deadlines. Du är en lagspelare och har lätt för att skapa nya kontakter.

Du har inga problem med att ta egna initiativ och är därför mycket självständig. Du har ett öga för nya trender och är angelägen om att föra nya idéer till bolaget, och på så sätt alltid se nya lösningar och möjligheter. Du har också ett strategisk och analytiskt tänkande, där insikter och en agil approach är nyckeln för att lyckas i en digital och snabbt föränderligt landskap, särskilt när du arbetar hands-on med prestandamarknadsföring. Du vet också hur innehåll ska skapas och optimeras baserat på användarbeteende och de tekniska möjligheterna och begränsningarna på olika plattformar.

VI ERBJUDER

Du får möjlighet att vara en del av Skellefteås utveckling och den gröna omställningen. Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt. Vi sitter i det nyöppnade Skellefteå Science Park på Campus tillsammans med andra företag. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och var du utför det.

ANSÖKAN OCH KONTAKT

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. 
Placeringsort: Skellefteå
Sista ansökningsdag: 28 maj, men vi intervjuar och anställer löpande så skicka in din ansökan idag
Ansökan skickas till: join@skellefteasciencecity.se

Frågor om tjänsten:
Anna Mård, VD, anna@skellefteasciencecity.se


➔ Read role description in English 

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!

Vi söker en affärsutvecklare

01 July 2024

Har du ett entreprenöriellt driv, brinner för den gröna omställningen och lätt för att bygga nätverk? Då kan du vara den vi söker! Ansök nu och bli en del av vårt drivna team.