NYTT SAMARBETE

The League – stärker det regionala och lokala spelstödet i Europa

Arctic Game har genom projektet BSG Go! gått med i det europeiska initiativet The League. Detta partnerskap markerar ett viktigt steg i att stärka regional och lokal spelutveckling i Europa.

The League – stärker det regionala och lokala spelstödet i Europa

– Som en del av projektet BSG Go! bildar vi en liga av europeiska spelhubbar och kluster för att förstärka vår inverkan. Detta initiativ kommer att tillåta oss att dela kunskap, tillhandahålla mentorskap och samarbeta nära med andra hubbar som Game Habitat, Gamecity Hamburg, Bologna Game Farm och Gamehub Danmark. Tillsammans kan vi uppnå större styrka och stöd för spelutvecklare. Säger Tim Leinert, affärsutvecklare på Arctic Game.

The League samlar spelhubbar från hela Europa för att utbyta idéer, resurser och expertis. Det är en plattform för ömsesidig tillväxt och kollektiv problemlösning.

Att bygga effektiva spelutvecklingskluster är utmanande menar Daniel Wilén, Managing Director på Arctic Game. Han lyfter fram behovet av ett heltäckande ekosystem av utbildning, stöd, kapital och gemenskap.

– Olika nav har lyckats i olika aspekter, såsom innovativ finansiering genom EU-program som Creative Europe. Wilén betonar värdet av att lära av andra medlemmar i The League. Att dela både framgångar och motgångar är avgörande.

– Att utbyta erfarenheter med andra som har ställts inför liknande utmaningar är oerhört värdefullt, speciellt när man behöver nya perspektiv för att gå vidare, förklarar Wilén.

– The League är ett bra sätt att dela kontakter med branschexperter och potentiella partners för Arctic Game och våra studior, säger Wilén.

Ligan har som mål att vara värd för minst två stora aktiviteter per år. Medlemmar engagerar sig i spännande gränsöverskridande projekt och evenemang, utökar sina nätverk och får nya perspektiv. The League är engagerad i att bygga en motståndskraftig gemenskap och stödjer spelutveckling över hela Europa. Genom att slå samman resurser och expertis ökar medlemmarna sin inverkan och hjälper utvecklare att blomstra.

Har du frågor om det nya samarbetet? Kontakta Tim Leinert här

Läs mer om The League: gamedevhubs.eu

Att arbeta lokalt med innovation lockade Tove

22 August 2024

Som Senior Innovationsledare ska Tove Mohall arbeta tillsammans med olika aktörer för att möta samhällets utmaningar. Varmt välkommen till oss på Skellefteå Science City! Möt vår nya medarbetare Tove Mohall!

Jimmy vill bidra till ett bättre samhälle

22 August 2024

När Jimmy Antonssons barn frågar om han gjorde något för att bidra till ett hållbart samhälle vill han kunna luta sig tillbaka och svara ja. Därför sökte han sig till Skellefteå Science City och ska nu axla rollen som innovationsledare. Lär känna vår nya medarbetare!

Vi söker en projektledare

03 July 2024

Vill du leda spännande innovationsprojekt inom energiområdet? Vi söker en projektledare som kan driva projekt framåt, samordna teamet och säkerställa att finansiärernas krav uppfylls. Ansök nu och bli en nyckelspelare i vårt arbete mot hållbara energilösningar!