Ny medarbetare

Anna gillar att utmana etablerade normer

Med en ryggsäck full av erfarenheter inom innovationsekosystemet ska Anna Marklund vara med och leda och driva Skellefteå Science Citys verksamhet, projekt och uppdrag.

Lär känna Anna!

Anna gillar att utmana etablerade normer

Vad ska du arbeta med på Skellefteå Science City?
Under det kommande året kommer jag att ta mig an rollen som tf COO (Chief Operating Officer) på Skellefteå Science City. I den här rollen kommer jag att leda den dagliga verksamheten och säkerställa att våra projekt och uppdrag drivs framåt på ett effektivt och hållbart sätt. Det innebär också att stötta teamet och se till att vi tillsammans når våra mål på bästa möjliga sätt.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag kommer närmast från en roll som projektledare på enheten för samverkan & innovation vid Luleå tekniska universitet där jag bland annat haft förmånen att agera nodansvarig för Mötesplats Social Innovation som är en nationell kunskaps- och samverkansplattform för social innovation. Innan dess arbetade jag som innovationsledare på Piteå Science Park där jag ledde samverkansprojekt med fokus på öppen- och gränsöverskridande innovation samt att stärka innovationsförmågan hos små och medelstora företag.

Vad lockade dig att börja jobba på Skellefteå Science City?
Det som verkligen lockade mig till Skellefteå Science City är den unika möjligheten att vara med och forma framtiden för en stad som står mitt i den gröna omställningen. Här finns en genuin vilja att skapa ett samhälle där människor trivs, känner sig trygga och har möjlighet att utvecklas – ett socialt hållbart samhälle där kommande generationer vill leva sina liv. Att få vara en del av denna omställning och bidra till att skapa de rätta förutsättningarna för både näringsliv och samhälle känns otroligt inspirerande.

Vad tar du med dig för tidigare erfarenheter i din nya roll på Skellefteå Science City?
Med över 20 års erfarenhet av olika främjarroller inom innovationsekosystem har jag haft förmånen att arbeta med en mängd olika branscher vilket har gett mig en djup förståelse för hur olika aktörer och system samverkar, både lokalt och nationellt. På Skellefteå Science City tror jag att min nyfikenhet och min förmåga att se kraften i olika perspektiv blir värdefulla egenskaper för att driva verklig förändring. Jag får energi av att utmana etablerade normer och försöka tänka i nya banor för att hitta innovativa och hållbara lösningar. 

Vem är du utanför jobbet?
När jag inte är på jobbet är jag en person som älskar att vara ute i naturen, med kajak eller båt i vår vackra skärgård och på kantarelljakt eller skidåkning i fjällen. Där hittar jag mitt lugn och kan hämta ny energi. Min man och våra tre vuxna barn är såklart en stor del av mitt liv, och tiden tillsammans med familjen värderas högst av allt. Konst och kultur är också viktigt för mig och abstrakt akrylmåleri är ett sätt för mig att hålla kreativiteten levande. Och för er som undrar vilket lag jag håller på, så är svaret Piteå IF DFF! 

Skellefteå Droneport får asfalt med lägre klimatpåverkan

18 October 2024

Landningsplattan och tillhörande ytor har nu asfalterats med material som kraftigt minskar klimatpåverkan. Genom att använda Asfalt Zero – en klimatsmart asfalt med tallolja – visar Skellefteå vägen för miljövänlig infrastruktur.

Är du en senior projektledare? Sök jobb hos oss!

27 September 2024

Vi vill ha fler arbetskamrater! Så har du erfarenhet av projektledning, är nyfiken och är van vid att arbeta med företag i utvecklingsfas, så är detta ett spännande jobb för dig. Sedan är det förstås ett plus om du har en bakgrund inom energi eller hållbarhetsfrågor. Men gå gärna in och läs mer! Kom ihåg att även om du inte prickar in alla krav är vi intresserade av att höra från dig!