OPEN POSITIONS

VI ANSTÄLLER: AFFÄRSUTVECKLARE INOM ENERGI OCH MOBILITET

Vi söker en erfaren affärsutvecklare som vill bidra till Skellefteås gröna omställning och stötta företag inom energi och mobilitet på deras tillväxtresa! 

VI ANSTÄLLER: AFFÄRSUTVECKLARE INOM ENERGI OCH MOBILITET

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. 

Skellefteå Science City är kommunens innovations- och utvecklingsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Företaget skapar branschutveckling inom energi, mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.

Bolaget bygger även strukturer för innovation på systemnivå, utvecklar innovationsmiljöer, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, marknadsför Skellefteå som innovativ plats, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå.

Nu behöver vi förstärka vårt team med en rådgivande affärsutvecklare som ska bidra till Skellefteås arbete med att utvecklas inom den gröna omställningen och stötta företag på deras tillväxtresa. 

ARBETSUPPGIFTER:

Du kommer ingå i ett team som driver flertalet utvecklingsprojekt inom främst energi och mobilitet för att positionera regionen inom vår tids mest spännande område; utvecklingen av nya innovationer och affärsmodeller som stödjer den gröna omställningen. 

Din roll som affärsutvecklare är att på olika sätt ge stöd för affärsutveckling i syfte att öka innovationskraften i regionens små och medelstora företag och skapa tillväxt i bolagen. Du kommer att få analysera företags utmaningar, coacha och agera bollplank åt tillväxtföretag, arbeta med finansiella utmaningar och processleda olika utvecklingsarbeten. Tjänsten kräver ett stort mått av självständighet, strategiskt och ekonomiskt tänkande samt god samarbetsförmåga. Du kommer att bli en viktig del av vårt team och rapporterar till aktuell projektledare och VD.

Resor ingår i tjänsten. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Identifiera affärsmöjligheter för små och medelstora företag
  • Rådgivning och coachning till företag
  • Utveckla affärsmodeller och testbäddar
  • Matchmaking mellan SMEs och stora bolag
  • Utveckla samarbeten och nätverk

KVALIFIKATIONER

Du har en akademisk examen inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om affärsmodeller, idé- och marknadsvalidering, finansiering och internationalisering, samt erfarenhet av externt finansierade projekt. 

ERFARENHET

Minst 5 års relevant erfarenhet som affärsutvecklare, affärsrådgivare, konsult, eller att driva eget företag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

OM DIG

Vi söker dig som är en erfaren affärsutvecklare med stor förståelse för företagens behov och situation och vill bidra till en hållbar omställning. Som person är du förtroendeingivande, kontaktskapande och affärsmässig. Du har ett entreprenöriellt driv med stor social kompetens som gör att du har lätt för att skapa relationer och att bygga nätverk. Du brinner för att driva utveckling tillsammans med andra och anpassar dig enkelt till nya situationer. Hos dig sitter det inte fast, du är prestigelös och ansvarsfull, och tar tag i saker som behöver göras. Du har förmåga att inspirera, utmana och få med dig andra människor.

VI ERBJUDER

Du får möjlighet att vara en del av Skellefteås utveckling och den gröna omställningen. Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt. Vi sitter i Skellefteå Science Park på Campus tillsammans med andra företag. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och var du utför det. 

ANSÖKAN OCH KONTAKT

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.  
Placeringsort är Skellefteå.
Sista ansökningsdag: 17 september
Ansökan skickas till: join@skellefteasciencecity.se

Frågor om tjänsten: Anna Mård, VD, anna@skellefteasciencecity.se


➔ Read role description in English 

Internationella experter till Arctic Games nya satsning

22 February 2024

Arctic Game Masterclass är ett nytt initiativ utformat för att underlätta kunskapsdelning inom spelklustret. Med noga utvalda internationella experter för att ge relevant och inspirerande kunskap som kan appliceras i det dagliga arbetet.

Vätgasevent lyfter framtidens gröna omställning i norra Sverige

15 February 2024

De var en fullbokad dag med en stark känsla av framåtanda när frågan om vätgasens roll i det moderna samhället lyftes på vätgaseventet i Luleå Science Park. En fråga som blivit alltmer aktuell i takt med den ökade medvetenheten om behovet av hållbara lösningar.

Projekt för drönarfrakt på Skellefteå Droneport

14 February 2024

Ett nyskapande projekt har startat vid Skellefteå Droneport med målet att utföra förkommersiella tester för drönarfrakt. Projektet innefattar en systemdemonstrator som integrerar samhällsdialog, teknologi, affärs- och hållbarhetsaspekter samt tillstånd och regler för att samordna och möjliggöra framsteg inom området.