28 Jun 2019

VI SÖKER EN VASS KOMMUNIKATÖR

Vill du utveckla Norra Sveriges spelindustri tillsammans med oss? Vi söker en modig och engagerad kommunikatör som gillar snabbfotad och transparent kommunikation och trivs som generalist snarare än specialist.

Om oss
Skellefteå Science City ägs av Skellefteå kommun och Skellefteå Kraft. Vi attraherar kompetens och kapital till Skellefteå, accelererar innovation i etablerade företag och stimulerar till nystarten av fler innovativa företag i nära samarbete med akademi, innovationsstödjare och näringsliv.

Till hösten inleds Innovation Game 2.0, ett treårigt projekt med en budget på närmare 30 miljoner kronor som ska användas till att lyfta vår nystartade spelindustri i Norr- och Västerbotten till nästa nivå. Skellefteå Science City är projektägare och nu behöver vi förstärka vår organisation inom bland annat ekonomi, administration och kommunikation för att tillsammans med övriga projektdeltagare från bl.a. Piteå och Luleå kommun, skapa fler och utveckla befintliga spelföretag. 

Om tjänsten
Vi söker en modig och engagerad kommunikatör som gillar snabbfotad och transparent kommunikation och trivs som generalist snarare än specialist. Du kommer utveckla och driva våra sociala kanaler och forum och arbeta med allt från pressbearbetning och innehållsproduktion till att organisera event. På Skellefteå Science City blir du en del i ett team av självgående, ödmjuka lagspelare som tror på att våga misslyckas istället för att alltid ta det säkra före det osäkra. Tillsammans skapar vi verklig förändring och drar nytta av varandras styrkor för att nå bästa resultat på smartaste sätt. Du kommer arbeta med olika kompetenser över regiongränserna och med allt från nystartade spelföretag till utbildningsanordnare och börsnoterade företag som tillsammans vill samma sak - utveckla en globalt konkurrenskraftig spelindustri i Norra Sverige. 

Utbildning och erfarenhet
Du har flerårig erfarenhet av kommunikation och marknadsföring och/eller aktuell yrkesförberedande utbildning inom området. Du behöver inte ha erfarenhet av spelindustrin men behöver vara nyfiken på att lära och beredd på att lägga tid och energi på att utveckla de färdigheter som tjänsten kräver. Du behöver ha professionell erfarenhet av några av följande områden:

Skapa engagemang via sociala kanaler

Publicera innehåll för webb och nyhetsbrev
Innehållsproduktion (text och bild) för digitala kanaler

Enklare formgivning i InDesign

Pressreleaser och presskontakter

Som person är du självgående och proaktiv, med stor social kompetens samt god förmåga att bygga nätverk. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut.  Internationell erfarenhet är meriterande.

Anställning
Anställningen är tillsvidare med tillträde under augusti 2019. Fast lön enl.ök. Arbetet kan innebära resor i mindre utsträckning. Välkommen att bli en del av vårt dynamiska, internationella team med arbetsplats i det inspirerande innovationshuset The Great Northern, som drivs av Skellefteå Science City.

Mejla ditt cv och personligt brev (i PDF-format) till
daniel.wilen@arcticgamelab.com
 snarast då vi kallar till ev. intervju löpande.

Skriv ”Kommunikatör” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan! 
Back to news