21 Mar 2019

Vi söker en Energy Cluster Manager

 Vill du vara med och utveckla den nya industrins växtplats?

Förnybar energi och ett hållbart klimat. Det är något som är viktigt för oss. Skellefteå Science City är partner i North Sweden Cleantech, som driver på utvecklingen av nationellt och internationellt konkurrenskraftiga innovationskluster, innovationsmiljöer och testbäddar – inom just dessa områden. Syftet med ett kluster är att göra det enklare för medverkande företag att utveckla nya produkter, lösningar och idéer. För att driva fram dessa innovationer, och göra dem tillgängliga regionalt, nationellt och internationellt, jobbar vi även med att öka intresset för regionen som innovationsplats. I dagsläget jobbar vi med flera projekt på området, såsom Future Cleantech Solutions, Innovationsmiljöer och konferensen Energy confusion.

 

 

I rollen som Energy Cluster Manager leder du arbetet med att utveckla ett innovationskluster inom energiområdet. Detta arbete innebär att samla företag, akademi, offentliga aktörer och start ups och tillsammans bygga ett internationellt konkurrenskraftigt innovationskluster. Tillsammans med ett litet team utgör du Skellefteånoden men jobbar i många delar tillsammans med övriga samverkanspartners i North Sweden Cleantech och Future Cleantech Solutions.

 

Om dig
Vi söker dig som har ett entreprenöriellt driv och som vill vara en del av att utveckla den nya industrins växtplats. Du är en samarbetsexpert som har god hand med industrin. Du har företrädesvis goda kontakter med det regionala och nationella innovationssystemet. Du är noggrann och van att ha budgetansvar. Goda språkkunskaper i svenska och engelska och vana i att jobba med moderna IT-verktyg (kommunikation, planering och uppföljning) krävs.

 Skellefteå Science City ägs av Skellefteå Stadshus AB och Skellefteå Kraft AB. Vi attraherar kompetens och kapital till Skellefteå, accelererar innovationer i etablerade företag och stimulerar till starten av fler innovativa företag. Vi jobbar nära akademi, innovationsstödjare och näringsliv. Din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern, som drivs av Skellefteå Science City.  Arbetet innebär en del resor, både inom regionen, nationellt och internationellt.


Utbildning

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom teknik.

 Tjänsten är en projektanställning t o m 2021 med ev.möjlighet till förlängning.

Är det här du? Mejla ditt cv och personligt brev (i pdf-format) till

johnny@skellefteasciencecity.se senast 12 april.

Skriv “Energy Cluster Manager” i ämnesraden.

 

För mer information, kontakta:Johnny Högberg

VD, Skellefteå Science City AB

072-712 90 53

Back to news