21 Nov 2018

Vi söker en driven Cluster Manager för Arctic Game Lab

Vill du arbeta med att stärka och utveckla regionens spelbransch?

 

Vi söker en Cluster Manager som kommer att leda den regionala utvecklingen inom spelbranschen (fokus digitala spel), med stöd av de lokala resurserna i medlemskommunerna. Du kommer att samordna aktiviteter och nätverk inom våra fem verksamhetsområden (Innovation, Academy, Incubators, Investment och Marketing). Du kommer att ha ansvara för att vårda och utveckla varumärket och varumärkesplattformarna för Arctic Game Lab. Du kommer även att samordna pågående och planerade regionalfondsprojekt riktade mot spelbranschen för effektiv resurshantering, synergier mellan aktiviteter och nytta för företagen.

Skellefteå Science City kommer att driva spelsatsningen Arctic Game Lab från årsskiftet. Arctic Game Lab är en regional satsning på att skapa och utveckla en framgångsrik spelbransch i norra Norrland. Målet är att marknadsföra regionen som ett spelkluster för att attrahera kompetens, kapital, företag och utbildningar samt stötta regionens företag att utvecklas på en internationell marknad. Medlemmarna i Arctic Game Lab är Skellefteå, Umeå, Luleå, Piteå och Boden.


Skellefteå Science City ägs av Skellefteå kommun och Skellefteå Kraft. Vi attraherar kompetens och kapital till Skellefteå, accelererar innovationer i etablerade företag och stimulerar till nystarten av fler innovativa företag. Vi jobbar nära akademi, innovationsstödjare och näringsliv.

 

Utbildning/erfarenhet
Du har gärna en akademisk examen och vi ser gärna att du har kompetens och erfarenhet inom några av följande områden:

Projektledning
Affärsutveckling
Kommunikation

Som person är du en drivande, självgående, proaktiv och passionerad person med stor social kompetens samt god förmåga att bygga nätverk och ta kontakt med nya människor. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut och hur du lägger upp dina arbetsdagar. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap och intresse för spelbranschen. Internationell erfarenhet är meriterande.


Varaktighet/anställningstid
Anställningen är en projektanställning t o m 2021-12-31 med möjlighet till förlängning. Omfattning mellan 50-100% enligt överenskommelse. Fast lön. En del resor, både inom regionen, nationellt och internationellt. Din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern, som drivs av Skellefteå Science City.

Är det här du? Mejla ditt cv och personligt brev (i pdf-format) till

johnny@skellefteasciencecity.se senast 15 december.

Skriv “Cluster Manager Arctic Game Lab” i ämnesraden.

Back to news