23 Nov 2018

Cluster manager för North Sweden Cleantech

Vill du vara med och utveckla den nya industrins växtplats?

Det nya projektet North Sweden Cleantech - Innovation, kluster och gröna hållbara lösningar ska öka innovationsverksamheten och innovationskraften i små och medelstora företag. Projektet ska även stärka utvecklingen av, och tillgängligheten till, innovationsstödjande system och miljöer inom cleantechområdet.

Under förutsättning att projektet blir beviljat så söker Skellefteå Science City en Cluster Manager. I rollen som Cluster Manager leder du arbetet med att utveckla ett innovationskluster inom energiområdet. Detta arbete innebär att samla företag, akademi, offentliga aktörer och start ups och tillsammans bygga ett internationellt konkurrenskraftigt innovationskluster. Tillsammans med en marknadsutvecklare utgör du Skellefteånoden men jobbar i många delar tillsammans med övriga samverkanspartners i North Sweden Cleantech. Jobbet innebär en del resor, både inom regionen, nationellt och internationellt.

Om dig
Vi söker dig som har ett entreprenöriellt driv och som vill vara en del av att utveckla den nya industrins växtplats. Du är en samarbetsexpert som har god hand med industrin. Du har företrädesvis goda kontakter med det regionala och nationella innovationssystemet. Du är noggrann och van att ha budgetansvar. Goda språkkunskaper i svenska och engelska och vana i att jobba med moderna IT-verktyg (kommunikation, planering och uppföljning) krävs.

Projektet är ett samverkansprojekt som genomförs av sex organisationer - Kompetensspridning i Umeå, Skellefteå Science City, Örnsköldsviks kommun, Uminova Innovation, Arctic Business Incubator och RISE Processum.

Skellefteå Science City ägs av Skellefteå kommun och Skellefteå Kraft. Vi attraherar kompetens och kapital till Skellefteå, accelererar innovationer i etablerade företag och stimulerar till starten av fler innovativa företag. Vi jobbar nära akademi, innovationsstödjare och näringsliv.

Din arbetsplats blir i innovationshuset The Great Northern, som drivs av Skellefteå Science City. 

Utbildning
Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ekonomi, teknik eller kommunikation.


Projektet, som är treårigt, startar tidigast 2019-01-01 under förutsättning att projektfinansiering erhålls.

Är det här du? Mejla ditt cv och personligt brev (i pdf-format) till

johnny@skellefteasciencecity.se senast 15 december.

Skriv “Cluster manager North Sweden Cleantech” i ämnesraden.

 För mer information, kontakta:Johnny Högberg

VD, Skellefteå Science City AB

072-712 90 53

Back to news